O.J. Simpson'ın adam kaçırma davası başladı

Güncelleme Tarihi:

O.J. Simpsonın adam kaçırma davası başladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2008 09:20

Amerikalı eski futbol yıldızı ve oyuncu O.J. Simpson'ın soygun ve adam kaçırmak suçlarından yargılanacağı davasının görülmesine ABD'nin Las Vegas kentinde başlandı.

Davanın ilk duruşması, satıcılardan biri olan 54 yaşındaki Bruce Fromong'un ifade vermesiyle başladı. Ancak Fromong'un tanık sandalyesinde rahatsızlanması üzerine duruşmaya kısa bir süre ara verildi.

Simpson ise geldiği mahkeme binasının önünde bekleyenlere baş parmağıyla herşey yolunda işaretini verdi. Simpson, bu davada geçen yıl hatıra spor eşyaları satan iki kişinin soyulmasıyla ilgili olarak adam kaçırma, silahlı soygun ve silahlı saldırı suçlamalarıyla karşı karşıya bulunuyor.

ABD'de 1994'te eşini ve sevgilisi öldürmekten yargılanan, ancak beraat eden Simpson, bu davada suçlu bulunduğu takdirde ömür boyu hapse mahkum edilmesi bekleniyor.

61 yaşındaki Simpson eski eşi Nicole Brown ve sevgilisi Ronald Goldman'ın öldürmek suçundan beraat etmişti. Mahkemenin çoğunluğunu siyahlardan oluşan jürisinin "suçlu değil" kararı birçok Amerikalıyı şoke etmişti. Simpson daha sonra açılan kamu davasında bu ölümlerden sorumlu bulunmuş ve kurbanların ailelerine 33,5 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum edilmişti.

Ancak bu davada Simpson hakkındaki kararı tamamı beyazlardan oluşan jüri verecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!