O insanlar bizim için can verdi

Güncelleme Tarihi:

O insanlar bizim için can verdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2017 23:19

ABD’nin Oregon eyaletine bağlı Portland kentinde başörtülü Müslüman arkadaşıyla trende yolculuk ederken ırkçı birinin sözlü sataşmalarına maruz kalan siyahi genç kız Destinee Mangum (17) kendilerini korumaya çalışırken ölen iki kişinin ailelerine teşekkür etti.

Haberin Devamı

Destinee Mangum, emekli asker Rick John Best (53) ve Taliesin Myrrdin Namkai-Meche (23) için “Benim için kendi hayatlarını ortaya koyan insanlara teşekkür etmek istiyorum. Beni tanımıyorlardı bile. Benim ve arkadaşımın görünüşü için hayatlarını kaybettiler. Onlara ve ailelerine teşekkür ediyorum. Onlar olmasa muhtemelen ölmüş olurduk” dedi. Mangum, 35 yaşındaki Jeremy Joseph Christian adlı ırkçı saldırganın kendilerine “Suudi Arabistan’a gidin. Burada olmamalısınız. Bu ülkeden defolun” dediğini anlattı. Saldırıdan yaralı olarak kurtulan 21 yaşındaki Micah David-Cole Fletcher’ın ise Portland Eyalet Üniversitesi’nde öğrenci olduğu ve saldırı sırasında okuldan çalıştığı pizzacıya gittiği açıklandı. Namkai-Meche ve Best, Portland Belediye Başkanı Ted Wheeler tarafından kahraman ilan edilmişti.

Haberin Devamı

1 milyon dolar toplandı

Portland’daki Müslüman toplumu ise genç kızlara saldıran ırkçıyı durdurmak için kendi hayatlarını kaybeden iki kişinin aileleri için bağış kampanyası başlattı. Farklı Müslüman gruplarının açtığı bağış sayfalarında 1 milyon dolar toplandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!