Nostradamus savaşı önceden bilmiş

Güncelleme Tarihi:

Nostradamus savaşı önceden bilmiş
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 1999 00:00

Haberin Devamı

On altıncı yüzyılda yaşayan ünlü Fransız kahini Nostradamus'un 1999 yılında uzun sürecek bir savaş yaşanacağı kehanetinde bulunduğu ortaya çıktı. Amerikan gazetelerinde yer alan haberlere göre Nostradamus, 1555'te yazdığı ‘‘Yüzyıllar’’ adlı kitabında ‘‘kara yıl’’ diye adlandırdığı 1999'a on sayfa ayırmış ve ‘‘Gökten şimşekler ve yıldırımlar yeryüzüne yağacak’’ ifadesini kullanmıştı. Nostradamus, 1999'da, uzun bir savaşın yanı sıra Papa'nın öleceği kehanetinde de bulunuyor.

Savaş Euro'yu vurdu

NATO'nun operasyonu, Avrupa ve dünya finans çevrelerini etkiledi. Avrupa Birliği'nin ortak para birimi Euro, Amerikan Doları'na karşı rekor seviyede değer kaybetti. Euro'nun yılbaşından bu yana dolar karşısında 10 Amerikan centi değer kaybına uğradığı ve New York borsasında dün 1.075 dolar üzerinden işlem gördüğü bildirildi. Euro'nun düşüşünü durdurmak için Avrupa Merkez Bankası, Cuma günü Euro'nun 1.0815 Dolar üzerinden değerlendirilmesini önerdi.

Yunanistan da Sırbistan'dır

KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, NATO'nun Yugoslavya'da harekete geçmek için geç kaldığını belirterek, ‘‘Müdahale belki bir şeyleri durdurur ama zorla barış olmaz. Madem birlikte yaşayamıyorlar, NATO'nun bu girişimi de barışı getiremez. Baskıyla sonuç alınmaz' dedi. ‘‘Yunanistan'ın da bir Sırbistan’’ olduğunu söyleyen Denktaş, iki ülkenin aynı görüşü paylaştığını kaydetti.

İki Sırp pilotun akıbeti

NATO güçleri tarafından düşürülen iki Yugoslav MİG-29 uçağının pilotlarının akıbeti meçhul. Bosna Hersek'teki NATO İstikrar Gücü (SFOR) sözcüsü Sheena Thomson, uçaklardan birinin yerinin belirlendiğini diğerinin de arandığını bildirirken pilotların sağ olup olmadığın da bilinmediğini açıkladı.

Görüntüsüz operasyon

Kararlı Güç harekatı bu kez ‘‘görüntüsüz’’ devam ediyor. Körfez Savaşı, özellikle CNN sayesinde dünya tarafından neredeyse ‘‘canlı’’ olarak yaşanmıştı. Aynı Amerikan kuvvetleri bu kez basına görüntü ve bilgiyi ‘‘damla damla’’ vermeyi tercih ediyor. Operasyonla ilgili bütün bilgiler NATO'nun Brüksel'deki genel karargahında toplanıyor ve basına bütün bilgiler buradan veriliyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!