Norveç'te ezana karşı Hıristiyan Aleluya'sı

Güncelleme Tarihi:

Norveçte ezana karşı Hıristiyan Aleluyası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2000 00:00

Haberin Devamı

NORVEÇ'te ezana karşı çıkan ateistlere ‘Tanrı yoktur’ diye hoparlörden anons yapmalarına izin verilmesinin ardından Hıristiyanlar da dini çağrı yapmaya başladılar. Protestanlar ise ‘İsa yaşıyor. O çıkış yoludur, gerçektir, ışıktır. Aleluya (Tanrı’ya övgü)' diye sesleniyorlar.

Yani şimdi, Norveç semalarında ‘Allah büyüktür’, ‘Tanrı yoktur’ ve ‘Tanrı yaşıyor’ sesleri birbirine karışıyor.

Norveç'te din tartışması geçen Mart ayında yaklaşık 36 bin Müslüman'ın yaşadığı Oslo'da cuma günleri 18 minareden ezan okunmasına izin vermesiyle başladı. Ateistler ise ezana karşı çıkıp, binalardan ‘Tanrı yoktur’ diye çağrı yapmak istediler.

Bunun üzerine ateistlere de çatılardan ‘Tanrı yoktur. Cehennemin alevleri söndü’ diye bağırmalarına izin verildi. Şimdi ise Protestanlar da çatılardan çağrı yapma kararı aldılar.

Protestanlar'ın dini çağrı girişimine önderlik eden Ludwig Karlsen, ‘Biz Tanrı ile iletişim halindeyiz, halkın İsa’nın yaşadığını bilmesi gerekir. Ayrıca İncil'i inceledim. İnançlı kişilerin binaların tepesinden kendi inançlarını söylemesi gerektiğini belirtiyor' dedi.

Pazartesi gününden itibaren Protestanlar'ın ‘İsa yaşıyor. O çıkış yoludur, gerçek ve ışıktır. Kimse ona ulaşmadan Tanrı’ya ulaşamaz. Aleluya' diye yaptığı çağrılar Oslo semalarında duyulmaya başlandı. Karlsen, ‘Diğerleri kendi sloganlarını söylüyor, biz niye söylemeyelim’ diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!