Norveç Kralı taburcu oldu! Sağlık durumu ile ilgili açıklama geldi...

Güncelleme Tarihi:

Norveç Kralı taburcu oldu Sağlık durumu ile ilgili açıklama geldi...
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2024 15:14

Kalp pili takıldıktan sonra hastaneden taburcu edilen Norveç Kralı Harald'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Malezya’da tatil yaptığı sırada enfeksiyon kapan ve tedavi gördüğü hastaneden geçici kalp pili takılarak taburcu edildikten sonra ülkesine dönen 87 yaşındaki Norveç Kralı Harald'ın sağlık durumuna ilişkin yeni bir açıklama yapıldı. Norveç kraliyet ailesi, Norveç'ta bir hastanede tedavisine devam edilen Kral Harald'a 12 Mart Salı günü kalıcı kalp pili takıldığımı, bugün hastaneden taburcu edildiğini duyurdu. Sağlık durumunun iyi olduğu belirtilen Kral'ın 8 Nisan'a kadar hastalık izninde olacağı ifade edildi.
Kral'ın görevlerini geçici olarak Veliaht Prens Haakon yürütüyor.

MALEZYA'YA TATİLE GİTMİŞTİ

Norveç kraliyet ailesinden 27 Şubat'ta yapılan açıklamada, Kral Harald'ın Malezya’da tatil yaptığı sırada enfeksiyon kaptığı, hastaneye kaldırıldığı duyurulmuştu. 2 Mart'ta geçici kalp pili takılan Kral Harald'ın ertesi gün taburcu edildiği ve uçakla ülkesine döndüğü, iyileşme sürecine Norveç’teki bir hastanede devam edeceği açıklanmıştı.

Avrupa'nın yaşayan en yaşlı hükümdarı olan Harald, 17 Ocak 1991 tarihinden bu yana "Norveç Kralı" unvanını taşıyor. Kral Harald, son yıllarda defalarca enfeksiyon nedeniyle hastaneye kaldırılmış, kalp ameliyatı geçirmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!