Noel hediyesi yapacaklar

Güncelleme Tarihi:

Noel hediyesi yapacaklar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2001 02:08

Kuzey İttifakı ve ABD özel timleri, Usame bin Ladin ile militanlarını Tora Bora'daki mağaralarda kuşattı. ABD'li yetkililer, ‘‘Usame bin Ladin'i yakalarsak, mükemmel bir Noel hediyesi olur’’ diyorlar.

ABD, Tora Bora'daki bir mağarada kuşatıldığı belirtilen Usame bin Ladin'i, Noel'den önce ele geçirmeye çalışıyor. Bin Ladin ve El Kaide militanlarının bulunduğu mağaralar, Kuzey İttifakı ve ABD özel timleri tarafından kuşatma altına alındı. ABD Savunma Bakanlığı yetkilileri, ‘‘Bin Ladin'i yakalarsak, mükemmel bir Noel hediyesi olur’’ diyorlar. ABD ordusu, nokta atışı yapabilen, adam kaçırma ve ele geçirmede uzman özel operasyon timlerini, Bin Ladin'i yakalamak üzere Tora Bora'ya gönderdi. Yetkililere göre, El Kaide üyelerinin, ‘‘savaşmaya değer bir şey uğruna’’ olağanüstü güçlü direnişe devam etmeleri, Taliban karşıtı güçlerin, Tora Bora'da sıkışan Bin Ladin'i gördüklerini söylemeleri ve diğer istihbarat kaynaklarından, Bin Ladin'in halen bölgede olduğu haberlerinin gelmesi, Usame Bin Ladin'in bölgeden kaçmadığını gösteriyor.

MAĞARASI ELE GEÇTİ

İttifak güçlerinin komutanı Hazret Ali, ABD desteğindeki aşiret savaşçılarının, Bin Ladin'in son zamanlarda kaldığı anlaşılan bir mağarayı ele geçirdiğini söyledi. Hazret Ali, kendisine bağlı güçlerin aynı bölgede bir dizi El Kaide militanını kuşatma altına aldığını belirtirken, Bin Ladin'in de bunların arasında olabileceği ifade ediliyor. ABD'nin, Bin Ladin'in başına 25 milyon dolar ödül koyması, terör şefinin yakalanması konusundaki çabaları daha da artırdı. Ödül peşindeki Afgan güçler, Bin Ladin'in Tora Bora'da sıkıştırıldığı haberleri üzerine, insan üstü bir gayretle tepelere saldırıyor.

YA DAĞLARDA ÖLDÜYSE?

Amerikalı yetkililer, çok şiddetli bombardıman ve karadan yapılan saldırılar sonucu, Usame bin Ladin'in ölmesi olasılığını göz önünde bulundurarak, kimlik tesbiti için Suudi akrabalarından DNA örnekleri almaya başladı. ABD'nin Tora Bora bölgesinde kullandığı ‘‘papatya biçen’’ bombalarının Bin Ladin'i ortadan kaldırmış olmasından endişe ediliyor. Her biri 6750 kilo ağırlığındaki bu bombalar 3 kilometre çapındaki bir bölgede önüne çıkan herşeyi yok ediyor. ABD, Bin Ladin'in dağlarda ölüp kalmasından ve cesedinin asla bulunamamasından korkuyor.

DELTA FORCE ARIYOR

Özel operasyon timleri, Tora Bora'da, El Kaide üyelerini ve Bin Ladin'i ölü ya da diri ele geçirmeye çalışıyor. Özel timlere, ele geçirdiklerini öldürme yetkisi de verilmiş durumda. Amerikan özel birlikleri, yeşil bereliler, donanma timleri, hava kuvvetleri komandoları ve süper gizli Delta Force üyeleri bölgede bulunuyor. Delta Force üyeleri, yakalama ve kaçırma operasyonlarında uzman olarak biliniyor. Kuşatılan mağaralar bölgesi, kara saldırılarının yanı sıra, haftalardır ABD uçaklarınca çok şiddetli bir şekilde bombalanıyor.

Tepesine bomba yağıyor

Tora Bora çevresindeki tepelere mevzilenen El Kaide militanlarının üzerine bomba yağdıran savaş uçakları arasında, F-18 Hornet'ler de bulunuyor. F-18 savaş uçakları, Umman Denizi'ndeki Theodore Roosevelt uçak gemisinden kalkıyor. Afganistan içlerindeki Tora Bora bölgesine hava saldırıları yapan F-18'ler, bombalarını attıktan sonra, bakım ve ikmal için uçak gemisine dönüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!