Nobel felaketim oldu

Güncelleme Tarihi:

Nobel felaketim oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2008 00:00

Geçen yıl Nobel Edebiyat Ödülü’nü kazanan 88 yaşındaki ünlü yazar Doris Lessing, Nobel’le gelen ilginin yazarlığını etkilediğini ve kendisi için bir "felaket" olduğunu söyledi.

Lessing, bir radyoya verdiği demeçte, artan medya ilgisinin roman yazmasını neredeyse imkansız hale getirdiğini, roman yazmayı muhtemelen tümüyle bırakacağını anlattı.

Nobel’i kazandığından beri sürekli röportaj talepleri olduğundan yakınan ve "Tüm yaptığım demeç vermek, fotoğraf çekimi için zaman harcamak" diyen Lessing, yazı konusundaki soruya "Durdu, daha fazla enerjim yok" cevabını verdi.

Lessing, gençlere "Kendinizi sonsuzluğa sahipmişsiniz gibi hayal etmeyin" demesinin nedeninin de bu olduğunu vurgulayarak "Sahipken onu kullanın, çünkü bir deliğe akan su gibi kayacak" dedi.

Altın Defter, Türkü Söylüyor Otlar, Siyah Madonna, Canopus Arşivleri, Terörist gibi Türkçe’ye de çevrilen romanların yazarı Lessing, 2007 yılında Nobel Edebiyat Ödülü’nü kazandı ve 106 yıllık Nobel tarihinde bu ödülü alan 11. kadın yazar oldu. İran’da doğan, Rodezya’da (Zimbabwe) büyüyen İngiliz asıllı Lessing, 50 civarında roman, oyun, anı ve kısa hikayelerden oluşan eserlere sahip.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!