Nijer'de halk devlet başkanı seçimi için sandık başına gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Nijerde halk devlet başkanı seçimi için sandık başına gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2011 12:01

Batı Afrika ülkesi Nijer'de halk, geçen yılki askeri darbenin ardından devlet başkanlığı görevine bir sivili getirmek amacıyla sandık başına gidiyor.

Haberin Devamı

Oy verme işlemi yerel saatle 08.00'de (TSİ 09.00) başladı. Geçen yıl şubat ayında Mamadu Tanca'ya yönelik bir darbeyle iktidara gelen ve bu seçimlerde aday olmayan cunta lideri General Salu Cibo, oyunu başkent Niamey'in merkezinde kullandı.

Sandık başında gazetecilere açıklama yapan General Cibo, gerçek bir tatmin ve umut duygusu içinde olduğunu belirterek, "Çünkü Nijerlilerin gelecek beş yılda kendilerini idare edecek kişiyi seçebilmeleri için gerekli koşulları yarattık. Bu ülke için yeni bir başlangıç" dedi.

Nijer'de sandıklar, TSİ 20.00'ye kadar açık kalacak.

Kuzeyden Cezayir ve Libya, doğudan Çad, güneyden Nijerya ve Benin, batıdan Burkina Faso ve Mali ile çevrili dünyanın en yoksul ülkelerinden Nijer'deki devlet başkanlığı seçimi yarışının 10 adaydan dördü arasında geçmesi bekleniyor. Bu adaylar muhalif Mahamadu İssufu, Tanca'nın eski başbakanları Seyni Umaru ve Hama Amadu ile 1993-1996 arasında görev yapan ve demokratik olarak seçilen eski başbakan Mahaman Usman.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!