Neydi ne oldu

Güncelleme Tarihi:

Neydi ne oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2007 00:00

İntihara kalkıştı, köpeği yüzünü parçaladı. Dünyada ilk kısmi yüz nakli ona yapıldı. Şimdi gülebiliyor.

Haberin Devamı

İşte inanılmaz değişimin kareleri...

İki buçuk yıl önce uyku hapı içip intihara kalkıştığı sırada köpeğinin saldırısıyla ağır yaralanan Fransız Isabelle Dinoire, 2 yıl önce kısmı yüz nakli geçirdi ve bugün artık gülebiliyor. Dünyada ilk kısmi yüz nakli yapılan kişi olan Fransız kadın bu gülüş için 18 ay beklemek zorunda kaldı. Operasyonu gerçekleştiren doktorlar, hastanın durumunun iyi olduğunu ve elde edilen sonuçların tatmin edici olduğunu belirtiyor.

Talihsiz olayı yaşadığında 38 yaşında olan Isabelle Dinoire'nin yüzünün büyük bir bölümü köpeğinin saldırısında parçalanmıştı. Burunu, yanakları, dudakları ve çenesi zarar gören kadına, 27 Kasım 2005'te yapılan ameliyatla, donörden alınan dokular nakledilmişti.

Ameliyatı gerçekleştiren  Lyon Üniversitesi'nden doktor Jean-Michel Dubernard, Isabelle Dinoire'nin yavaş ve sağlıklı bir iyileşme süreci geçirdiğini söyledi. Dinoire'nin rehabilitasyon programının ilk ay ve devamında günlük psikolojik destek, rejim ve yüz kaslarına yönelik egzersizleri kapsadığını belirtti.  Önceleri dudakların olması gerektiği gibi hareket etmediğini belirten doktor, "Sıvı içmekte zorlanıyordu. Birinci yılın sonunda bu problemi aştık. Bazı ses ve harflerin telaffuzunda da zorlanıyordu; bunlar da aradan geçen zaman halledildi. 6 ayın sonunda dudaklarını tamamen kapatabiliyordu. Soğuk-sıcak algılaması da normale döndü; bu sürede yeni yüzüne de alıştı" açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Bugün gelinen noktada Isabelle Dinoire artık sokakta yürümekten korkmadığını,  insanlarla herhangi bir partide karşılaşmaktan çekinmediğini söylüyor.

Dinoire, Le Monde Gazetesi'ne yaklaşık 6 önce yaptığı açıklamada "Yeniden doğmuş gibiyim. Ama eski yüzümü unutmam mümkün değil ve bu yüzden hálá kendime alışamadım" demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!