New York'ta "Kolomb Günü" kutlandı

Güncelleme Tarihi:

New Yorkta Kolomb Günü kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2008 09:44

Amerika kıtasını keşfeden Kristof Kolomb anısına, ABD'de resmi olarak kabul edilen “Kolomb Günü” çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Ünlü kaşifin 1492'de kıtayı keşfi dolayısıyla her yıl Ekim ayının ikinci pazartesi günü kutlanan “Kolomb Günü”nde, New York'taki Beşinci Cadde'de İtalyanlar tarafından dün geçit töreni ve festival düzenlendi.

İspanyollar ve İtalyanlar tarafından paylaşılamayan Kristof Kolomb için önceki gün de İspanyol asıllı Amerikalılar Manhattan'daki aynı caddede bir etkinlik düzenlemişlerdi.

Kıtayı İspanya adına çıktığı seyahatte 1492'de keşfettiği için İspanyollar tarafından benimsenen Kolomb, İtalya'nın Cenova kentinde doğduğu için İtalyanlar tarafından da sahipleniliyor. Bu nedenle, kökeni bu iki ülkeden olanlar Amerika'da ayrı ayrı etkinlik düzenliyorlar.

Ülke genelinde en büyük kutlamaların yapıldığı New York'ta, İspanyolların ardından İtalyanların yaptığı geçit töreni de renkli görüntülere sahne oldu.
Festivale katılan İtalyanlara pek çok kişi de ellerinde İtalyan bayrakları sallayarak destek oldu.

ABD'deki bazı yerliler ise ünlü kaşifin kıtaya gelişini, kendilerine karşı yüzyıllardır süren zulmün başlangıcı olarak gördüklerini belirterek,”Kolomb Günü”nde bazı eyaletlerde protesto gösterileri düzenliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!