New York polis sayısını azaltıp, köpek sayısını artırdı

Güncelleme Tarihi:

New York polis sayısını azaltıp, köpek sayısını artırdı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2013 09:35

New York Polis Departmanı (NYPD), kentte son 12 yıl içerisinde görev yapan polis sayısında yüzde 17 oranında azalma yaşandığını, bu azalmayla ortaya çıkabilecek güvenlik açığının da polis köpekleriyle giderildiğini bildirdi.

Haberin Devamı

NY Daily gazetesinin haberine göre, New York'ta görev yapan polis sayısında son 12 yılda önemli bir düşüşe gidildi. NYPD'den yapılan bilgilendirmede, uyuşturucu yakalama, suçlu takibi, bomba arama gibi birçok alanda etkin şekilde kullanılan K9 köpeklerinin suçla mücadele konusunda gayet başarılı olduğu belirtilerek, son 12 yıl içerisinde New York'ta görev yapan polis sayısında yaklaşık yüzde 17 düşüşe gidildiği ve bu açığın da K9 köpekleri ile kapatıldığı kaydedildi.

NYPD, güvenlik nedeniyle polis köpeklerinin sayısını tam olarak vermezken, daha önce 60 olan K9 sayısının 100'ün üzerine çıkarıldığını bildirdi. Öte yandan sski Belediye Başkanı Rudy Giuliani döneminde 41 bin olan polis sayısının 10 yıl içinde düşürülerek 34 bine çekildiği belirtildi.

Son dönemde harcamaları kısmaya ve ekonomik tasarruf yapmaya çalışan kent yönetimi de bu planı desteklerken, New York'ta görev yapan bir polis memuruna yıllık 76 bin 488 dolara kadar harcama yapıldığı, K9 köpeklerine ise sadece bin dolar harcandığına dikkat çekildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!