Netanyahu ısrarlı... Gazze İsrail’in kontrolünde olacak

Güncelleme Tarihi:

Netanyahu ısrarlı... Gazze İsrail’in kontrolünde olacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2023 07:00

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, savaştan sonra Gazze Şeridi’nin İsrail kontrolünde yani işgal altında kalmaya devam edeceğini söyledi.

Haberin Devamı

İsrail’in Kamu Yayın Kuruluşu’na açıklama yapan Netanyahu, “Gazze Şeridi İsrail’in askeri kontrolünde olacak. Savaştan sonra Gazze’de sivil bir idare olacak, Şerit, Körfez ülkelerinin liderliğinde rehabilite edilecek. Uluslararası baskılara boyun eğmeyeceğiz” diye konuştu.

ARAP İNŞA EDECEK

Netanyahu’nun önceki gün İsrail Parlamentosu Dış İlişkiler ve Güvenlik Komitesi’ne yaptığı açıklamalardan bazıları da basına sızdı. Buna göre Netanyahu, Filistin ve İsrail arasında 1993 yılında imzalanan anlaşmayı kastederek “Oslo tüm günahların anasıydı. Hamas ile Filistin İdaresi arasında tek fark, Hamas bizi burada ve hemen yok etmek istiyor, Filistin idaresi ise aşamalı olarak” ifadesini kullandı.

EL FETİH DE OLMAYACAK

ABD’nin aksine Gazze’de savaş sonrasında Batı Şeria’daki Filistin yönetimini görmek istemediklerini söyleyen Netanyahu, Ulusal Güvenlik Konseyi’nin kimin yöneteceğine dair seçenekler üzerine çalıştığını belirtti. Netanyahu’nun Gazze’yi İsrail ile İbrahim anlaşmalarına imza atmış (BAE, Bahreyn) ve Suudi Arabistan’ın inşa edeceğini söylediği de öne sürüldü.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!