Netanyahu: "Hiçbir iç tartışma, düşmanlarımıza karşılık vermemizi engelleyemez"

Güncelleme Tarihi:

Netanyahu: Hiçbir iç tartışma, düşmanlarımıza karşılık vermemizi engelleyemez
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2023 23:14

Lübnan'dan İsrail'in kuzeyine hırlatılan 34 roketin ardından İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, güvenlik kabinesi topladı. Toplantı öncesi açıklama yapan Netanyahu "Hiçbir iç tartışma, düşmanlarımıza karşılık vermemizi engelleyemez" dedi.

Haberin Devamı

Lübnan'dan İsrail’in kuzeyine fırlatılan 34 roketin ardından İsrail’de güvenlik kabinesi toplantısı başladı. Toplantı öncesi konuşan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ülke içerisindeki tartışmaların İsrail düşmanlarına karşı harekete geçmeye engel olmayacağını belirterek, "Hiçbir iç tartışma, düşmanlarımıza karşılık vermemizi engelleyemez. Onları gerektiği yerde vuracağız. İstisnasız hepimiz bu konuda birleşmiş durumdayız” dedi.

İsrail’in Mescid-i Aksa’nın statükosunu değiştirmeye niyeti olmadığını aktaran Netanyahu, “Gerginliğin yatıştırılması çağrısında bulunuyoruz ve oradaki aşırılık yanlılarına karşı sert davranacağız” ifadelerini kullandı. Netanyahu, “Düşmanlarımıza karşılık vereceğiz ve her saldırının bedelini ödeyecekler. Düşmanlarımız sınandığımız zamanlarda İsrail vatandaşlarının, birlik içinde olduğunu, ordunun ve diğer güvenlik güçlerinin ülkemizi ve vatandaşlarımızı korumak için yaptıkları eylemleri desteklediğini bir kez daha öğrenecekler” dedi.

Haberin Devamı

BOŞ BİR ARAZİYE ÇOK SAYIDA HAVAN MERMİSİ DÜŞTÜ

Öte yandan Lübnan'dan İsrail’in kuzeyine atılan 34 roketin ardından İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Lübnan'dan İsrail'in kuzeyine akşam saatlerinde havan mermisinin atıldığını duyurdu. Havan mermilerinin ülkenin kuzeyindeki Metula kasabası yakınlarına düştüğü aktaran IDF, bölgede yapılan taramaların ardından çok sayıda havan mermisi bulunduğunu açıkladı. İsrail basını, havan mermilerinin boş bir araziye düştüğünü belirtilerek, saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığı aktardı.

“İSRAİL GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAK İÇİN HER DÜZEYDE HAREKETE GEÇECEK”

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog yaptığı açıklamada, İsrail'in vatandaşlarının güvenliğini sağlamak için harekete geçeceğini belirterek, uluslararası toplumu düzenlenen son roket saldırısını kınamaya çağırdı. Herzog, “İsrail devleti, kendi güvenliğini ve vatandaşlarının güvenliğini sağlamak için her düzeyde harekete geçecek” ifadelerini kullandı.

İSRAİL SAVUNMA BAKANI’NDAN "TÜM MÜDAHALE SEÇENEKLERİNİ HAZIRLAMASI" TALİMATI

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, güvenlik kabinesine Lübnan'ın İsrail'e yönelik saldırılarına yönelik "tüm müdahale seçeneklerini hazırlaması" talimatını verdi.

Haberin Devamı

SALDIRININ ARKASINDA HAMAS’IN OLDUĞU İDDİA EDİLDİ

IDF Sözcüsü Daniel Hagari, Lübnan'dan fırlatılan roketlerin arkasında Hamas’ın olduğunu iddia etti. Hagari, IDF’nin İran'ın saldırıdaki rolünü araştırdığını, ancak bunun Hamas tarafından gerçekleştirildiğini öne sürdü.

Lübnan'dan İsrail’in kuzeyine fırlatılan 34 roketten 25’i hava savunma sistemi tarafından başarılı bir şekilde durdurulmuş, 5 roket İsrail topraklarına düşmüştü. Roketlerden 4’ünün akıbetinin ise araştırıldığı aktarılmıştı. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), akşam saatlerinde ise Lübnan’dan İsrail'in kuzeyindeki Metula kasabası yakınlarına çok sayıda havan mermisinin atıldığını duyurmuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!