Netanyahu: Hamas anlaşmayı ihlal etti

Güncelleme Tarihi:

Netanyahu: Hamas anlaşmayı ihlal etti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2023 07:00

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ofisinden yapılan açıklamada, Hamas’ın daha fazla İsrailli rehineyi bırakmaya yanaşmadığı ve bunun da ateşkes koşullarını ihlal anlamına geldiği öne sürüldü.

Haberin Devamı

Açıklamada, Hamas’ın üzerinde uzlaşıldığı gibi tüm kadın rehineleri serbest bırakmadığı ve İsrail’e roket saldırıları düzenlediği iddia edildi. Açıklamada, İsrail’in “rehinelerin serbest bırakılması, Hamas’ın yok edilmesi ve Gazze’nin İsrail’de yaşayanlara asla bir daha tehdit oluşturmamasını sağlamak” şeklinde sıralanan amaçlarına ulaşmakta kararlı olduğu belirtildi.

KATAR: ATEŞKES İÇİN GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

Hamas-İsrail krizinde arabulucu olan Katar, ateşkesin sona ermesinden ‘derin üzüntü’ duyduğunu belirterek ateşkes çabalarının sürdüğünü açıkladı.

İSRAİL’E TEPKİ GÖSTERDİ

Mısır ile ateşkesin sağlanması için arabuluculuk yapan Katar Dışişleri Bakanlığı, “duraklamanın sona ermesinden sonraki ilk saatlerde Gazze Şeridi’nin bombalanmaya devam edilmesinin arabuluculuk çabalarını zorlaştırdığını ve bölgedeki insani felaketi daha da kötüleştirdiğini” belirtti. Bakanlık uluslararası toplumu “şiddeti durdurmak için hızla harekete geçmeye” çağırdı.

Haberin Devamı

HAMAS: SADECE SİVİLLER

Hamas’ın üst düzey isimlerinden Halil el-Hayeh, Hamas’ın ateşkes karşılığında elindeki sivil İsrailli rehineleri salıvermeye görüşmeye hazır olduğunu belirtti. El Cezire TV kanalına konuşan el-Hayeh, Hamas’ın elindeki askeri rehinelerin akibetinin ise ancak kalıcı bir ateşkes çerçevesinde görüşülebileceğini belirtti. İsrail, Hamas’ın bir haftalık geçici ateşkeşte 110 rehineyi bıraktığını, 137’sinin ise hâlâ elinde olduğunu belirtti. İsrail ise 240 Filistinli tutukluyu serbest bıraktı.

BEN GVİR ÇILDIRDI: ‘GAZZE’Yİ YOK EDİN’

İsrail’in Gazze Şeridi’nin çeşitli bölgelerine yönelik saldırıları yeniden başlarken, ülkedeki aşırı sağcı isimlerden yine sert açıklamalar geldi. Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, X (eski adıyla Twitter) üzerinden yaptığı açıklamada, “Henüz dönmeyen ve öldürüldükleri için asla dönemeyecek çocuklar için, 7 Ekim dehşetinin hiçbir zaman dönmemesi için tüm gücünüzle Gazze ve Hamas’ı yok edin ve taviz vermeden, anlaşmalar olmadan oraya dönün” ifadelerini kullandı. Eski Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman da X hesabından, “Gazze’de masum kimse yok” diye paylaşım yaptı. İsrail’deki aşırı sağcı isimlerden daha önce de Gazze Şeridi’ndeki sivil kayıpları meşrulaştırmak amacıyla bu tarz demeçler gelmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!