Netanyahu açıklanan Turkel raporundan memnun

Güncelleme Tarihi:

Netanyahu açıklanan Turkel raporundan memnun
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2011 10:38

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Turkel Komisyonu’nun Mavi Marmara’da dokuz Türk’ü öldüren İsrail askerlerini aklayan raporunu memnuniyetle karşıladığını açıkladı. Netanyahu, "Gerçek açık. İsrail askerleri kendilerini ve ülkelerini savundu" dedi.

Haberin Devamı

Haaretz gazetesinin haberine göre, İsrail’in kendini her savunmak zorunda kalışında savaş suçu işlemekle suçlandığını ileri süren Netanyahu, "Gazze’ye abluka uyguladığımızda da böyle oldu. Mavi Marmara’daki askerler cesaret ve metanetle hareket etti. Amaç Gazze’ye uygulanan deniz ablukasını sürdürmekti" diye konuştu.

Netanyahu, bütün dünyanın İsrail askerlerinin saldırıya uğradığını ve kendilerini savunmak zorunda kaldığını gördüğünü savunarak, "Bağımsız bir araştırma komisyonu kurduk. Komisyonun hazırladığı rapor Gazze ablukasının yasal olduğunu ve İsrail askerlerinin yasal çerçevede, kendilerini savunmak için hareket ettiklerini gösterdi" dedi.

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak da, Turkel Komisyonu’nun açıkladığı raporun İsrail’in yasalara uyan bir ulus olduğunu gösterdiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!