Neneler için kreş

Güncelleme Tarihi:

Neneler için kreş
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 1998 00:00

Haberin Devamı

Peugeot dünyanın ilk ‘üçüncü yaş kreşi’ni İngiltere'de açtı. Fransız otomobil grubunun Coventry fabrikasında çalışanlar, yaşlı ve yalnız anne babalarını bundan sonra sabahları kreşe teslim edecek, akşamları da mesai bitiminde geri alacak. İngiltere'de 5 bin kişi çalıştıran grubun basın sözcüsü ‘Bu uygulama herkesi memnun etti. Kadınlar, artık, evdeki yaşlılara bakmak için işlerini bırakmak zorunda kalmayacak. Personelimizin aklı evde kalmayacağı için daha rahat çalışacaklar. Verimlilik artacak’ görüşünde.

Bölgede yatırımı olan Jaguar ve Rover gibi rakip firmaların çalışanları da Arthur-Wiyson House adı verilen merkezden yararlanabilecekler. Günlük 6 milyon lira ücret ödenen merkezde sağlık hizmetlerinin yanı sıra, güzellik ve bakım, bingo partileri, resim, bahçe düzenlemesi, yoga gibi çeşitli aktiviteler de yer alıyor.

Peugeot'nun gösterdiği arazide, otomotiv işveren sendikasının desteklediği bir dernek tarafından inşa edilen merkezin (yıllık 100 milyar lirayı bulan) işletme giderleri de Peugeot, üçüncü yaş yardım kurumu ve ünlü Formula 1 patronu Bernie Ecclestone tarafından karşılanacak.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!