Necef'te ateşkes başlamadan bitti

Güncelleme Tarihi:

Necefte ateşkes başlamadan bitti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2004 10:45

Irak'ın kutsal kenti Necef'te dün Mukteda El Sadr ile varılan silah bırakma anlaşmasının ardından bugün sabah saatlerinde kentte yeniden çatışmalar çıktı.

Haberin Devamı

Şiilerin kutsal saydığı Necef kentinde bu sabah 5 şiddetli patlama olduğu kaydedildi. Bölgedeki kaynaklar ayrıca, şehrin çeşitli bölgelerinden silah sesleri işitildiğini ifade ettiler. Şehirdeki patlamaların nedeni hakkında açıklama yapılmadı.

Sadr'a bağlı milislerin elinde bulunan İmam Ali Türbesi civarında sabah saatlerinde şiddetli patlamalar ve makineli tüfek sesleri duyuldu.

NECEF KARAKOLUNA SALDIRI: 5 ÖLÜ, 21 YARALI

Irak'ın Necef kentinde bir polis karakoluna havan saldırısı düzenlendiği, 5 kişinin öldüğü, 21 kişinin yaralandığı bildirildi. Polis, karakola 3 havan topunun isabet ettiğini belirtti. Ölen ve yaralananlardan kaçının polis olduğu açıklanmadı.

BAĞDAT'TA SADR MAHALLESİNE OPERASYON

Amerikan askerlerinin tanklar ve Bradley tipi zırhlı araçlar eşliğinde Irak'ın başkenti Bağdat'ın Sadr semtine girdiği bildirildi. Görgü tanıkları, radikal Şii lideri Mukteda Sadr'ın kalelerinden olan Sadr semtine giren askerlerin militanlara silahlarını bırakma çağrısı yaptığını söyledi.

Haberin Devamı

ABD askerlerinin dün Sadr semtinde radikal Şii Lider Mukteda Sadr'a bağlı 50'den fazla Şii milisi öldürdüğü bildirildi. ABD ordusundan yapılan açıklamada, tanklar ve Bradley tipi zırhlı araçlar desteğinde ilerleyen ABD askerlerinin Bağdat'ın çoğunlukla Şiilerin yaşadığı Sadr semtinden 2.5 kilometre kadar içeri girdiği belirtildi.

Bir ABD askeri yetkilisi, Amerikan askerlerinin münferit direnişle karşılaştığını ve 50'den biraz fazla Iraklının ilerleyen Amerikan askerlerine ateş açtığını kaydetti.

KAZADA 2 POLONYALI ASKER ÖLDÜ

Bu arada Irak'ın Hille kentinde baskından kaçan Polonya askerlerinin aracının kaza yapması sonucu 2 askerin öldüğü belirtildi. Polonya devlet radyosu, bu sabah meydana gelen kazada 5 askerin de yaralandığını duyurdu. Irak'ta ölen Polonyalı askerlerin sayısı 9'a çıktı.

EL ANBAR VİLAYETİNDE İKİ AMERİKAN DENİZ PİYADESİ ÖLDÜ

Irak'ın El Anbar vilayetinde, 2 Amerikan deniz piyadesinin öldüğü bildirildi. ABD ordusundan yapılan açıklamada, 1. Deniz Piyadesi Seferberlik Gücü'nde görevli bir deniz piyadesinin, El Anbar vilayetinde güvenlik ve istikrar operasyonları yürüttüğü sırada öldürüldüğü belirtildi. Diğer deniz piyadesinin ise bir araba kazası sonucu hayatını kaybettiği kaydedildi.

Haberin Devamı

ABD Savunma Bakanlığı, Irak'ta askeri operasyonların başladığı 2003 yılının Mart ayından bu yana, 943 Amerikan askerinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

IRAK'TA KAÇIRILAN AMERİKALI GAZETECİ İÇİN 48 SAAT SÜRE

Irak'ta Amerikalı bir gazeteciyi kaçırdıklarını öne süren Iraklı grubun, Amerikan birliklerinin Necef'ten çekilmemesi durumunda gazeteciyi 48 saat içinde öldürecekleri tehdidinde bulunduğu bildirildi.

El Cezire televizyonu, Amerikalı gazeteci Micah Garen olduğunu belirttiği bir kişinin maskeli ve silahlı 5 kişinin önünde diz çökmüş haldeki görüntülerini yayınladı.

Grubun kendisini “Şehit Tugayları” olarak tanıttığı belirtildi. Fransız asıllı Amerikalı gazetecinin Iraklı tercümanıyla birlikte geçen hafta Irak'ın Nasiriye kentinde kaçırıldığı bildirilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!