Nazi Kazanova’sı Goebbels

Güncelleme Tarihi:

Nazi Kazanova’sı Goebbels
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2011 00:00

İngiltere’de Londra Üniversitesi’nde görevli Alman tarih profesörü Peter Longerich’in 912 sayfalık “Joseph Goebbels: Biography” isimli yeni kitabına göre çıkarcı ve acımasız biri olarak tanınan 1933-1945 yıllarında Propaganda Bakanlığı görevini üstlenen Joseph Goebbels, aynı zamanda seks düşkünüymüş.

Haberin Devamı

Aralarında aktrislerin, sosyetik yıldızların olduğu kadınlar kendilerini baştan çıkaran Goebbels’e “Ram(Koç)” lakabı takmış.
‘Aşk tanrısı uyandı’
Goebbels’in özel notlarını yazdığı 30 bin sayfadan bazılarına ulaşan yazarın kitabına göre, fabrika işçisinin oğlu Goebbels, ilk şehvetli aşkını 16 yaşında okul arkadaşının üvey annesiyle yaşamış.
1912’de günlüğüne şöyle not düşmüş: “Eros (Aşk Tanrısı) uyandı, olgun bir kadına aşık olmak”. 1917’de de Liesl ve Agnes isimli kardeşleri baştan çıkarmış. Else Janke isimli bir öğretmenle aşk yaşamış ancak sevgilisinin, annesinin Yahudi olduğunu söylemesiyle ilişki bitmiş. 1931’de partide tanıştığı Magda Quandt’la evlenen Goebbels, Çek aktris Lida Baarova’ya aşık oluyor ancak aktrisin “adi bir Slav” olduğunu düşünen Adolf Hitler bu duruma sinirleniyor. Goebbels, eşi Magda ile 1945 yılında ise altı çocuğunu öldürdükten sonra Magda’yı öldürüyor ve intihar ediyor.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!