Navaz Şerif sürgün edildi

Güncelleme Tarihi:

Navaz Şerif sürgün edildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2000 00:00

Haberin Devamı

Pakistan'da iktidardaki askeri yönetimin sürgüne göndermeye karar verdiği devrik başbakan Navaz Şerif'in İslamabad yakınlarında hava kuvvetlerine ait bir üsse aktarıldığı bildirildi.

Askeri yönetimin sürgüne göndermeye karar verdiği devrik başbakan Navaz Şerif'in özel bir Suudi uçağı ile Suudi Arabistan'a gittiği belirtildi.

Şerif'in lideri olduğu Müslüman Birliği Partisi'nden bir yetkili, Şerif ve ailesinden 19 kişiyi taşıyan uçağın İslamabad yakınlarındaki hava kuvvetlerine ait üsten havalandığını kaydetti.

Pakistan askeri yönetimi, Pakistan halkının ve ülkenin yüksek çıkarları çerçevesinde Navaz Şerif'i cezaevinden çıkararak sürgüne gönderdiğini duyurmuştu.

Navaz Şerif'in nerede olduğu resmen bilinmezken, lideri olduğu Müslüman Birliği Partisi yetkilileri, Şerif'in İslamabad yakınlarında bir askeri üsse gönderildiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Şerif ve beraberindeki 7 aile üyesinin, özel bir uçakla Suudi Arabistan'a gönderileceği ifade ediliyor. Parti yetkilileri, Suudi Arabistan kraliyet ailesinin bir üyesinin de Şerif'e eşlik ettiğini öne sürdü.

Navaz Şerif'in karısı Gülsüm Şerif'in, bugün ailesinin ülkeden ayrılışı için gereken hazırlığı yaptığı ve eşiyle buluştuğu kaydedildi. Gülsüm Şerif, eşiyle görüşmesinin ardından Navaz Şerif'in sağlık sorunları olduğunu açıklamıştı.

General Pervez Müşerref, Ekim 1999'da kansız bir darbeyle Şerif'i iktidardan indirmişti. Şerif, terörizm ve adam kaçırmak suçlarından ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!