Navalni’nin karısı: Cinayet izlerini siliyorlar

Güncelleme Tarihi:

Navalni’nin karısı: Cinayet izlerini siliyorlar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2024 07:00

Cezaevinde ölen Rus muhalif siyasetçi Aleksey Navalni’nin eşi Yuliya Navalnaya, eşinin cenazesinin teslim edilmemesiyle ilgili Rus yetkilileri kocasını öldürmek ve cinayetin ardından sinir gazı Novichok’un izlerinin kaybolmasını beklemekle suçladı.

Haberin Devamı

Navalni’nin sözcüsü Kira Yarmysh de, cenaze üzerinde kimyasal bazı testlerin yapıldığı için naaşın en erken 14 gün sonra kendilerine verileceğini açıkladı. Navalni, 2020 yılında aynı sinir gazıyla bir Rus istihbarat yetkilisi tarafından zehirlenmiş, hastanede tedavi görürken eşi Yuliya Navalaya’nın çabalarıyla Almanya’ya götürülmüş ve Berlin’de sağlığına kavuşmuştu.

TÜRKİYE’DE TANIŞMIŞLARDI

Öte yandan Navalnaya’nın, X hesabında paylaştığı videoda eşinin geride bıraktığı işlere devam edeceğini söylemesi, ‘Acaba Navalni’nin yerine mi geçecek’ sorusunu da akıllara getirdi. Navalni ve Navalnaya çifti, 1998 yılında Türkiye’deki bir tatil sırasında tanışmış ve iki yıl sonra evlenmişti. Yulia, yıllar sonra verdiği bir röportajda evliliklerine dair sorulan bir soruya, “Gelecek vaat eden bir avukat ya da bir muhalefet lideriyle evlenmedim. Aleksey adında genç bir adamla evlendim” cevabını vermişti. Ekonomi eğitimi alan ve bankacılık deneyimi olan Navalnaya’nın, eşinin Rusya’da tutuklanmasının ardından da siyasete girmesi beklenmiş, o ise politikaya girip girmeyeceğiyle ilgili, “Şu anda değil. Bir politikacının eşi olmak çok daha ilginç” ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

BU KEZ OLİGARKIN OĞLU ÖLÜ BULUNDU

Rusya’da esrarengiz ölümler sürüyor. Cuma günü muhalefet lideri Aleksey Navalni’nin cezaevinde ölmesinin ardından bu kez de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ‘sağ kolu’ olarak bilinen oligark Igor Sechin’in 35 yaşındaki oğlu Ivan Sechin’in gizemli şekilde hayatını kaybettiği ortaya çıktı.

Navalni’nin karısı: Cinayet izlerini siliyorlar


Sechin’in 5 Şubat’ta Moskova yakınlarındaki bir köyde, Navalni’nin ölüm nedeni ile aynı sebepten, ‘pıhtı atma” sebebiyle aniden öldüğü öne sürüldü. Servetinin 800 milyon dolar değerinde olduğu tahmin edilen Rus petrol ve doğalgaz şirketi Rosneft’in CEO görevini de yürüten Igor Sechin, siyasi nüfuzu nedeniyle ‘Kremlin’in Darth Vader’ı’ yani kötü adamı olarak biliniyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!