Navalni, Terminator 2 film müziğiyle defnedildi

Güncelleme Tarihi:

Navalni, Terminator 2 film müziğiyle defnedildi
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2024 07:00

Cezaevinde beklenmedik bir şekilde hayatını kaybeden Rusya’nın bir numaralı muhalifi Aleksey Navalni, dün onca zorluğun ardından Moskova’da düzenlenen cenaze töreni sonrasında toprağa verildi.

Haberin Devamı

Tabutu indirilirken Frank Sinatra’nın ‘My Way’ (Benim Yolum) ve Navalni’nin ‘en iyi film’ dediği, Arnold Schwarzenegger’in başrölünde yer aldığı Terminatör 2’ filminin müziği çalındı. Yolsuzluktan hapis cezası alan Navalni, 16 Şubat’ta Kuzey Kutbu’nda hapis yattığı cezaevinde ölü bulunmuştu.

BİNLERCE KİŞİ KATILDI

Ailesi 47 yaşındaki mahkûmu alabilmek için mücadele verirken önce otopsi yapılacağı gerekçesiyle cenazesinin verilmediği, sonra ise Moskova’daki bazı kiliselerin cenaze töreni yapmayı reddettiği iddiaları ortaya atılmıştı. Navalni’ye dün Moskova’daki mahallesindeki Meryem Ana kilisesinde düzenlenen cenaze törenine binlerce kişi katıldı. Törende, iki gün önce Avrupa Parlamentosu’nda konuşma yapan eşi Yulia Navalnaya’nın yokluğu dikkat çekti. Polis, Moskova ve ülkenin başka şehirlerinde Navalni’yi anmak sokağa çıkan 67 kişiyi gözaltına aldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!