Müthiş kadınlar

Güncelleme Tarihi:

Müthiş kadınlar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2001 00:00


Haberin Devamı

Biri 45, diğeri 47 yaşında

45 yaşındaki Amerikalı Ann Bancroft ile 47 yaşındaki Norveçli Liv Arnesen bu çok çetin, iddialı yolculuk için tam iki yıl hazırlandı. Yiyecek, kıyafet, teknoloji, sağlık, ekipman gibi tüm ayrıntıları içeren, sıkı bir planla bu tarihi seferde zaferi şansa bırakmadılar. Antarktika, yeryüzündeki en ekstrem doğa koşullarının yaşandığı kıta olarak biliniyor.

Eksi 34 derecede 3 bin 840 km

Bancroft ile Arnesen 13 Kasım'da Kraliçe Maud Toprağı'ndan yola çıktı. Saatte 160 km'ye varan fırtınaya ve eksi 34 derece soğuğa direnerek, buzulları aşan iki kadın, 114 kg'luk kızaklarını da kendileri çekerek tam 3 bin 840 km katetti. Yolculuğu adım adım izleyen web sitesi, ikilinin bu müthiş yolculuğu 13 Şubat'ta başarıyla tamamladığını duyurdu.

Çikolata yiyerek tamamladılar

Günde 5 bin kalori alması gereken Bancroft ile Arnesen bol bol çikolata tüketerek enerji yüklemesi yaptılar ve buna rağmen yedişer kilo kaybettiler. Maceralarını kitaba dökmeye hazırlanan müthiş ikili, ‘‘Hayatımızın rüyası olan böyle bir serüveni gerçekleştirerek şu mesajı vermek istedik. Kendinize inanın, çok çalışın, savaşın ve başarın. Herşeyin üstesinden gelebilirsiniz’’ diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!