Musullu Kürt’ten orta, Kerküklü Türkmen’den gol

Güncelleme Tarihi:

Musullu Kürt’ten orta, Kerküklü Türkmen’den gol
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2007 00:00

New York Times Gazetesi Endonezya’da oynanan Asya Kupası finalinde Irak’a getiren zaferi şöyle tarif etti: "Musullu Kürt topu ortaladı, Kerküklü Sünni topu kaleye yolladı. Irak, Suudi Arabistan karşısında 1-0 öne geçti."

Kupa sevincinin fotoğrafları için tıklayın/Foto-galeri

Şii, Sünni, Kürt, Türkmen oyuncuların takım ve birlik ruhu, kupayı Irak’a kazandırırken golü atan Yunus Mahmud’un Kerküklü Sünni Türkmen olduğu anlaşıldı. Takım kaptanı olan 24 yaşındaki Yunus Mahmud, böylece şampiyonada dördüncü kez topu, filelere yollamış oldu. Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, maç öncesinde futbolculara 10 biner dolarlık prim vaad etmişti. Devlet Başkanı Celal Talabani ise oyunculara 10 biner dolarlık, golcüye ise 20 bin dolarlık ekstra prim açıkladı.

IRAK’A GİDERİM

Milli takımın bu hafta içinde Irak’ta olması bekleniyor. Yunus Mahmud, Reuters’e yaptığı açıklamada, "Çok mutluyum, Irak’a gidebilmeyi ve bu anı Iraklılarla kutlamayı umuyorum. Hedefimiz kupayı kazanmaktı ve bunu başardık, şimdi ise bu zor koşullar altında nasıl kutlama yapılabileceğini gözden geçiriyoruz" dedi.

Havar Muhammed de, "Biz de diğer galip takımlar gibi ülkeye dönüp üstü açık otobüslerle tur atmak isterdik. Ama sadece kendimiz için değil, kalabalık için de endişe duyuyoruz" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!