Müslümanlara hayvan diyen şarkı birinci

Güncelleme Tarihi:

Müslümanlara hayvan diyen şarkı birinci
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2006 16:32

İspanya’da büyük bir Müslüman nüfusa sahip Ceuta kentinde düzenlenen karnaval kapsamındaki şarkı yarışmasında Müslümanları ’hayvan’ diye aşağılayan bir şarkının birinci gelmesi büyük tepki yarattı.

İspanya’da Osmanlı döneminden kalma bir alışkanlıkla, Müslümanları anlatmak için kullanılan ’Türkler’ kelimesinin şarkıda yer alması ayrıca dikkat çekti. Karikatür kriziyle gerginleşen ortamda böyle çirkin bir şarkının gündeme gelmesini kabul edilemez bulan Müslümanlar, ’Sokağa dökülürüz’ uyarısı yaptı. İspanyol hükümeti, olayın önüne geçebilmek için harekete geçeceklerini belirtirken, soruşturma başlatacakları mesajını verdi.

İSPANYOL BASINI SANSÜR KOYDU

Ceuta’daki karnavalda Los Polluelos adlı grup, Müslümanların tüm engellemelerine karşın yarışmada Müslümanlara hakaret eden şarkıyla yarıştı ve birinci oldu. Kentteki Müslümanlar şarkıya büyük tepki gösterirken, İspanyol basını Müslümanları daha da kızdırmamak için şarkının sözlerine sansür uyguladı. Nüfusunun yarısı Müslüman olan Ceuta’da gergin bir ortam yaşandığı belirtiyor.

’BU SÖZLERİN SARFEDİLMESİ KABUL EDİLEMEZ’

Ceuta İslam Cemaati Başkanı El Bujari, şarkının sözlerinden duyduğu sıkıntıyı belirterek, kültürlerarası barışı sağlamaya çalışırken, ifade özgürlüğü çerçevesinde bu sözlerin sarfedilmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi. Müslüman dernekleri ise yerel hükümetten ve şarkıyı söyleyen gruptan derhal özür dilemesi çağrısında bulunarak aksi halde kentte sokaklara dökülerek bu olayı protesto edecekleri uyarısında bulundu.

ŞARKIDA HİTLER’E, ’MÜSLÜMANLARI NİYE BIRAKTIN?’ DENİYOR

Müslümanların büyük tepkisini çeken çirkin şarkının nakarat kısmı şöyle: "Benim kültürüm, Müslüman kültürü gibi deli değil; Müslümanların hayvan olup olmadığını anlamak için doğa kitabına baktım; gördüm ki orada hayvanlarla Müslümanlar (Türkler) aynı. Böylece kafamdaki kuşkular dağıldı. Ne kadar kötü yapmış Hitler Yahudileri katlederken, Müslümanları pas geçmekle."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!