Müşerref siyasete dönüyor

Güncelleme Tarihi:

Müşerref siyasete dönüyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2010 14:25

Pakistan'da darbe yaparak iktidara gelen eski Devlet Başkanı Pervez Müşerref siyasete geri dönme kararı aldı.

Yeni siyasi parti kurmak için çalışmalar yürüttüğü açıklanan Pakistan'ın eski Devlet Başkanı Pervez Müşerref'in çalışmalarının sonuna geldiği, iki hafta içinde yeni partiyi kurarak siyasete döneceği belirtildi.

Eski Devlet Başkanı Müşerref'in avukatı ve sözcüsü Muhammed Ali Saif, Müşerref'in yeni bir siyasi oluşum için çalışmalarını tamamlamak üzere olduğunu, “Tüm Pakistan İslam Birliği” ismini taşıyan yeni siyasi partinin 10 Mayıs'a kadar resmi başvurusunun yapılacağını söyledi.

Müşerref'in, Birleşmiş Milletler komisyonunun Nisan ayı başında açıkladığı Benazir Butto suikastı raporunda, haksız yere suçlandığını belirten Şaif, eski Devlet Başkanı'nın en kısa zaman içinde ülkesine dönmeyi planladığını ve kendisine yöneltilen bütün suçlamalara karşı mücadele edeceğini ifade etti.

Pakistan'da 1999 yılında askeri darbeyle Nevaz Şerif başbakanlığındaki hükümeti devirip ülke yönetimini ele geçiren ve ardından devlet başkanı olan General Müşerref, 2008 yılında iktidar ve muhalefet partilerinin baskılarına dayanamayarak istifa etmek zorunda kalmış ve İngiltere'ye yerleşmişti.

2007 yılında suikasta kurban giden Butto'nun öldürülmesinde ihmali olduğu gerekçesiyle muhalifleri tarafından suçlanan Müşerref'in yargı önüne çıkarılması olasılığı tartışılıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!