Mücadele için uluslararası işbirliği şart

Güncelleme Tarihi:

Mücadele için uluslararası işbirliği şart
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2006 11:38

Çin’in başkenti Pekin’de kuş gribi ve benzer hastalıklarla mücadele konusunda düzenlenen konferansta, hastalıkla mücadele için uluslararası işbirliğinin önemi vurgulandı, ülkelerin veterinerlik kapasitesinin uluslararası destekle güçlendirilmesi üzerinde duruldu.

Haberin Devamı

'TÜRKİYE GEÇ KALMAKLA SUÇLANIYOR'

Amerika’da yayınlanan New York Times gazetesi, Türk makamlarının Türkiye’de 4 kişinin yaşamına mal olan kuş gribi ile ilgili olarak geç kalmakla suçlandığını belirtti. Gazete, bu durumun uluslararası destekle ülkelerin veterlik kapasitesinin arttırılmasının sağlanması, böylece salgının çok daha erken fark edilerek büyümeden önlenmesinin sağlanmasının önemini gösterdiğini belirtti.

Birleşmiş Milletler’i İnsan ve Kuş Gribi Koordinatörü Doktor David Nabarro da "İnsanların bunu bir uzun dönem mücadele olarak görüyor. Ancak kısa dönemde mücadelede de paraya ihtiyaç var, ancak böyle bazı eksiklikler giderilebilir" dedi.

Pekin’de Dünya Bankası, Avrupa Komisyonu ve Çin Hükümetinin sponsorluğunda düzenlenen konferansta 1,5 milyar dolar para toplanması bekleniyor.

Haberin Devamı

'TÜRKİYE’NİN 30 MİLYON DOLARA İHTİYACI VAR'

Öte yandan Dünya Bankası, Türkiye’nin kuş gribi ile mücadelede 30 milyon dolara ihtiyacı olduğunu belirtti. Dünya Bankası’nın internet sitesinde yer alan açıklamada, Çin’deki toplantıda kuş gribi ile küresel alanda mücadele için gerekli yardım miktarının toplanması ve bunun sonucunda da Türkiye gibi ülkelerin finans paketlerinden yararlanılmasının umulduğu dile getirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!