MSB’den NATO’ya sosyal medya paylaşımı tepkisi

Güncelleme Tarihi:

MSB’den NATO’ya sosyal medya paylaşımı tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2022 07:00

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), NATO Müttefik Kara Komutanlığı’nın (LANDCOM) 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü’nü kutladığı sosyal medya paylaşımının silinmesine ilişkin, “Zafer Bayramı’na yapılan atfın, bu kez uçaklarımıza radar kilidi atarak NATO görevlerini bile sabote etmekten çekinmeyen bir ülkenin mesnetsiz talebi üzerine silinmesi, NATO’nun kurumsal kimliğine ve saygınlığına büyük zarar vermiştir” açıklaması yapıldı.

Haberin Devamı

Açıklamada, “NATO Müttefik Kara Komutanlığı’nın 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü’nü kutladığı sosyal medya paylaşımını, bir başka NATO üyesinin bencil ve şımarık tavrı üzerine iradesini devretmek anlamına gelecek şekilde kaldırması kabul edilemez. 30 Ağustos’a Türkiye Cumhuriyeti’nin verdiği resmi isim ‘Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü’dür. Bu milletimizin iradesidir ve değiştirilemez” denildi.

LANDCOM tarafından paylaşılan kutlama mesajı, Yunanistan’ın tepkisi üzerine önce kaldırılmış ardından Zafer Bayramı kutlaması olmadan tekrar paylaşılmıştı. Birlik ülkelerinin özel günlerinde rutin olarak kutlama mesajı paylaşan LANDCOM, 25 Mart’ta da Yunanistan’ın bağımsızlık gününü kutlayan bir mesaj paylaşmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!