Mossad Clinton'ı dinlerken FBI ajanlarına yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Mossad Clintonı dinlerken FBI ajanlarına yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2000 00:00

Haberin Devamı

FBI, bütün zamanların en büyük casusluk skandalı olabilecek müthiş bir izin peşinde. Clinton ve üst düzey ABD'li yetkililer arasındaki telefon konuşmalarının İsrail gizli servisi tarafından dinlendiğini gösteren deliller bulundu. Ancak ABD sırlarını korumaktan aciz bir süper güç konumuna düşmemek için skandalı patlatmaktan çekiniyor.

AMERİKAN Adalet Bakanlığı ile Federal Soruşturma Bürosu FBI'ın, bugüne kadar patlak veren bütün casusluk skandallarını gölgede bırakacak bir iz yakaladığı, ancak siyasi nedenlerle olayı deşifre etmekten çekindiği ileri sürülüyor.

İnternet'teki Drudge Report'ta yer alan habere göre, ulusal güvenliği tehlikeye sokacak kadar ciddi boyutlar taşıyan bu casusluk skandalının arkasında İsrail gizli Servisi Mossad var. Beyaz Saray telefon ve modem komünikasyon sistemlerine sızan İsrail ajanları Başkan Bill Clinton dahil bütün üst düzey yetkililerin konuşmalarını dinliyorlar. Beyaz Saray'daki en güvenli telefonların yanı sıra dışişleri, savunma ve adalet bakanlıklarındaki en gizli konuşmalar da izleniyor. FBI şu anda olayla ilgili delil toplamaya devam ediyor.

Ancak ABD, soruşturma tamamlandıktan sonra casusluğu deşifre etmekten çekiniyor. Adalet Bakanlığı sanık ya da sanıkların yargılanması konusunda pek istekli davranmıyor.

Bu isteksizliğin iki önemli siyasi nedeni var.

1- Ortadoğu barışı tehlikeye girer İsrail'in casuslukla resmen suçlanması halinde Ortadoğu barışı çıkmaza girebilecek. İsrail, Suriye'ye verilecek toprak karşılığında ABD'den milyarlarca dolar talep ediyor. Amerikan Yönetimi de bu isteğe olumlu yaklaşıyor. Ancak skandalın patlak vermesi halinde İsrail devleti, Amerikan kamuoyunda bulduğu desteği yitirecek ve bu şartlar altında Washington İsrail'e neden para ödediğini açıklamakta zorluklarla karşılaşacak.

2- ABD’nin prestiji sarsılır Clinton Yönetimi'nin ulusal güvenlik konusunda ciddi davranmadığı şüpheleri iyice pekişecek. Daha da önemlisi ABD, sırlarını bile gizlemekten aciz bir süper güç konumuna düşecek, uluslararası güvenin sarsılmasına yol açacak. Beyaz Saray'daki Ulusal Güvenlik Konseyi ile Savunma Bakanlığı Pentagon arasındaki telefon konuşmalarının da dinlendiğini tespit eden FBI, bu konuda hem başkanı, hem de ilgili bakanlıklarla CIA'yi bilgilendirdi. Ancak şu aşamada yönetim yetkililerin basına resmen bilgi vermesi yasak.

İsrail ajanları FBI'ın dinleme telefonlarını da dinliyormuş

FEDERAL Soruşturma Bürosu FBI, yönetimin telefonlarını dinleyen İsrail ajanlarının izini sürerken çok büyük bir sürprizle karşılaştı. FBI'ın İsrail'in casusluk operasyonlarını izlemek için kullandığı telefon numaraları bir İsrail casusunun bürosunda bulundu. FBI yaklaşık bir yıldır yerel bir telefon şirketinde çalışan İsrailli işadamının peşindeydi. Bu işadamının eşi ise Washington'daki İsrail Büyükelçiliği'nde çalışıyordu. Mossad'ın karı-koca ajan çalıştırdığını bile FBI, kadının diplomat görüntüsünde bir casus olduğundan şüpheleniyordu. Bu çerçevede İsrailli işadamının bürosundu bir arama yapıldı ve bu operasyonda, FBI'a ait son derece hayati telefon numaraları ele geçirildi. Hatta bu numaralar arasında, FBI'ın İsrail'in muhtemel casusluk operasyonlarını dinlemek için kullandığı hatların numaraları da bulunuyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!