Moskova'da okula baskın

Güncelleme Tarihi:

Moskovada okula baskın
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2014 10:51

Rusya'nın başkenti Moskova, silahlı okul baskınıyla güne başladı. 20 kadar öğrencinin rehin alındığı ve bir güvenlik görevlisi ile bir öğretmenin vurulduğu olayda, saldırganın okulun öğrencilerinden biri olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Moskova’daki dramatik okul baskını olayı sabah saatlerinde 263 nolu ortaokulda yaşandı. Moskova polisinin açıklamasına göre okula elinde tabancayla gelen bir kişi, içeri girmesini engellemeye çalışan korumalara ateş açtıktan sonra biyoloji dersinin devam ettiği sınıfa daldı. Burada 20 kadar öğrenci ve öğretmeni rehin alan saldırgan hiçbir talepte bulunmadan güvenlik güçlerinin gelmesini beklemeye başladı.

OKUL BASKININDAN KARELER

MOSKOVA'DA OKULA KORKUNÇ SALDIRI

Okulun çevresini saran güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu tüm rehineler serbest bırakıldı ve saldırgan etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı. Ancak saldırganın baskın sırasında yaraladığı güvenlik görevlisi Sergey Bujoyev hastanede hayatını kaybetti. Baskında bir öğretmen de yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

Baskın olayından ilk gelen haberlerde saldırganın bir öğrencinin velisi olduğu söylenmişti ancak ilerleyen dakikalarda saldırıyı düzenleyen kişinin üst sınıflardan bir öğrenci olduğu anlaşıldı.

Saldırganın bu eylemi neden gerçekleştirdiği henüz bilinmiyor.

Moskovada okula baskın

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!