Moskova’da araba çarpmıştı... Muhalif Rus şair Rubinstein öldü

Güncelleme Tarihi:

Moskova’da araba çarpmıştı... Muhalif Rus şair Rubinstein öldü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2024 07:00

Rusya’da Devlet Başkanı Vladimir Putin’e muhalif kimliğiyle tanınan ve Sovyet yeraltı edebiyatının önemli isimlerinden biri olarak gösterilen şair Lev Rubinstein’in, başkent Moskova’da bir aracın kendisine çarpmasından altı gün sonra hayatını kaybettiği açıklandı.

Haberin Devamı

Rusya’daki en eski insan hakları gruplarından birisi olan ve Ukrayna savaşına karşı duruşu sebebiyle kapatılan Memorial grubu, ‘bir dost’ olarak nitelediği Rubinstein için “Sarsıcı şiirselliği, zekâsı ve ironisiyle dünyayı algılayış biçiminin ta kendisiydi” ifadesini kullandı.

MUHALİF SESLERDEN

76 yaşındaki Rus şairin muhalif kimliği sebebiyle, hayatını kaybetmesine yol açan trafik kazasının bir suikast olup olmadığıyla ilgili soru işaretleri bulunurken Rubinstein’a çarpan sürücünün son bir yıl içinde 19 kez trafik ihlâli yaptığı belirtildi. Rubinstein, son yıllarda Rus muhalefetinin savunucusu olmuş, Kremlin’in baskılarına ve 2014’ten bu yana Ukrayna’ya yönelik askeri müdahalelerine karşı kamuoyu önünde tavır almıştı. Ülkede Putin’e muhalif olan isimlerin şaibeli kazalarda hayatını kaybettiği biliniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!