'Moskova saldırılarını biz yapmadık'

Güncelleme Tarihi:

Moskova saldırılarını biz yapmadık
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 31, 2010 16:41

Moskova metrosundaki çifte saldırıları düzenlediği iddia edilen Çeçen ayrılıkçı grubun sözcüsü, İstanbul'dan yaptığı açıklamada, 39 kişinin öldüğü eylemleri kendilerinin yapmadığını açıkladı.

Haberin Devamı

"KARA DUL"LARIN BEYÄ°NLERÄ° TÃœRKÄ°YE'DE YIKANDI Ä°DDÄ°ASI

Kafkas EmirliÄŸi örgütü sözcüsü Åžemsettin Batukaev, Reuters haber ajansına telefonla yaptığı açıklamada, "Moskova'daki saldırıları biz yapmadık ve kimin yaptığını da bilmiyoruz" dedi.   Â

Batukaev, örgütün Rusya'daki ekonomik hedeflere yönelik saldırılar planladığını, ama asla sivil halkı hedef almadığını belirtti.

Batukaev'in İstanbul'da yaşadığı ve örgütün dış temsilciliğini yürüttüğü bildirildi.

Kafkas Emirliği örgütü lideri Doku Umarov, geçtiğimiz ay bir internet sitesine verdiği röportajda, "askeri operasyonların yürütüldüğü alanın Rusya topraklarına genişletileceğini" söylemişti. Moskova ile St. Petersburg arasında sefer yapan bir yolcu trenine yönelik Kasım ayındaki saldırının da sorumluluğunu üstlenen Umarov, Rusları "savaş sizin kentlerinize doğru geliyor" şeklinde tehdit etmişti.

Haberin Devamı

Rus medyası dünkü saldırıların ardından, Umarov'un bu sözlerine dayanarak, eylemlerin ayrılıkçı grup tarafından gerçekleştirilmiş olabileceğini öne sürmüştü.

Moskova'da Pazartesi günü meydana gelen ve 39 kiÅŸinin ölümüne, 60'dan fazla kiÅŸinin de yaralanmasına yol açan çifte saldırıları henüz kimse üstlenmedi, ancak uzmanlar ve Rus yetkililer ayrılıkçı Kuzey Kafkas örgütlerin iÅŸi olabileceÄŸini söylüyor. Rusya ayrıca olayda El Kaide'nin parmağı olabileceÄŸini ima etti.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!