Modi’ye Washington’da üst düzey karşılama

Güncelleme Tarihi:

Modi’ye Washington’da üst düzey karşılama
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2023 07:00

ABD’yi ziyaret eden Hindistan Başbakanı Narendra Modi için Washington’da dün üst düzey bir karşılama gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

ABD-Çin geriliminin sınırları zorladığı bir dönemde düzenlenen ziyarette, Kongre’nin ortak oturumunda konuşan Modi, kürsüye ikinci kez çıkan ilk Hint siyasetçi oldu. Modi, konuşmanın ardından Başkan Joe Biden ve First Lady Jill Biden tarafından Beyaz Saray’da devlet yemeğinde ağırlandı.

Modi’nin ziyaretini eleştirenler de oldu. ABD Temsilciler Meclisi’nin Demokrat üyeleri Alexandria Ocasio-Cortez ve Ilhan Omar, Modi’nin ABD Kongresi’ne konuşmasını boykot ederek oturuma katılmadı. Ocasio-Cortez, dini özgürlükleri ihlal ettiği gerekçesiyle Modi’nin 2015’te ABD vizesinin iptal edildiğini hatırlattı.

BIDEN’DAN Şİ MESAJI

Washington Post gazetesi, Hindistan liderinin ABD ziyaretinin Pekin’e sessiz ama büyük bir mesaj olduğunu satırlarına taşırken, Modi ile ortak basın toplantısında konuşan ABD Başkanı Biden, “yakın zamanda Çin lideri Şi Cinping ile görüşebileceklerini” kaydetti. Biden, hafta içinde Cinping için “diktatör” ifadesini kullanmıştı. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ise ziyaretin Çin ile ilgili olmadığını fakat Çin’in askeri, teknoloji ve ekonomik alandaki rolünün liderlerin masasındaki konular arasında bulunduğunu söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!