Mitinglerde partner arayan belediye başkanına cinsel taciz suçlaması

Güncelleme Tarihi:

Mitinglerde partner arayan belediye başkanına cinsel taciz suçlaması
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2019 10:18

ABD'de Batı Hollywood Belediye Başkanı John Duran, kendisine yöneltilen cinsel taciz iddialarına sert çıktı ve "Seksi biri olduğumu hiçbir zaman saklamadım. Seksi olmak cinsel tacizle aynı anlama gelmez" açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

ABD'de eşcinsel kimliğini gizlemeyen Batı Hollywood Belediye Başkanı John Duran, mitinglerde eşcinsel arkadaşlık uygulamaları üzerinden partner bulmakla ve Los Angeles Eşcinsel Erkekler Korosu üyelerine sarkıntılık yapmakla suçlandı.

59 yaşındaki belediye başkanı iddiaları sert bir dille yalanladı ve iddialar sebebiyle yapılan istifa çağrılarına sert çıktı.

John Duran, ABD'de başlayan #MeToo hareketinin kurbanı olduğunu söyledi ve kendisine karşı cephe alındığı savundu.

Yaşamı boyunca eşcinsel hakların savunucusu olduğunu belirten John Duran, "Seksi olmak cinsel tacizle aynı anlama gelmez" diyerek istifa etmeyeceği mesajını verdi.

Los Angeles Eşcinsel Erkekler Korosu üyesi üç kişi, Belediye Başkanı John Duran'ın kendilerine yönelik cinsel içerikli ifadeler kullandığı ve uygunsuz şekilde temas ettiğini öne sürdü.

Haberin Devamı

Korodaki üç kişinin cinsel taciz iddialarına rağmen John Duran geçtiğimiz hafta tekrar koronun yönetim kurulu başkanı seçildi.

Şubat 2016'da belediye başkanı John Duran ve kent yönetimine karşı açılan bir davada kent yönetimi suçlamaları 500 bin dolar karşılığında anlaşarak çözmüştü. Dava belediye başkanı Duran'ın eşcinsel çöpçatanlık uygulaması üzerinde tanıştığı ve daha sonra yardımcısı olarak atadığı Ian Owens tarafından açılmıştı.

Geçtiğimiz yıl ekim ayında kent konseyi çalışanı Mike Gerle, insan kaynaklarına Duran hakkında erkek arkadaşı Dennis Gleason'a uygunsuz davranışlarda bulunduğu gerekçesiyle şikayette bulunmuştu.

Gerle, belediye başkanının erkek arkadaşına çöpçatanlık uygulaması üzerinden mesajlar atarak odasına çağırdığını öne sürmüştü.

Dört dönemdir Batı Hollywood Belediye Başkanlığı görevini yürüten Duran, sosyal medya hesabında suçlamaları reddeden bir mesaj yayınladı.

Duran, "Seksi biri olduğumu hiçbirinizden hiçbir zaman saklamadım. 70'lerde, 80'lerde var olma hakkı, eşcinsel erkek alt kültürü oluşturma hakkı, karışıklığın ortasında cinselliğimizi sürdürme hakkı ve evlilik eşitliğinde boyut atlamak için çok sıkı mücadele verdik. Kentte açık saçık cinsel davranışta bulunan tek eşcinsel erkek ben miyim? Ya da uygunsuz şeyler söyleyen? Hayır. Her gün kahvecilerden spor salonlarına daha fazlası yaşanıyor. İstifa mı edeceğim? Hayır." açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Duran'ın istifa etmesini isteyenler bugün kentte bir protesto gösteri düzenlemeyi planlıyor.

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!