Misket bombası ile tehdit... ‘Mühimmat depolarımız dolu’

Güncelleme Tarihi:

Misket bombası ile tehdit... ‘Mühimmat depolarımız dolu’
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2023 07:00

ABD’nin Kiev’e misket bombası göndermesinin ardından Rusya lideri Vladimir Putin, cephede buna yanıt vermek için ellerinde yeterince mühimmat bulunduğu açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Dün Rus televizyonlarında gösterilen konuşmasında Putin, “Rusya, çeşitli tiplerde yeterince misket bombasına sahip. Eğer bize karşı bu bombaları kullanırlarsa karşılık verme hakkımız var” dedi. Rusya lideri, bazı mühimmatlarda yokluk çekmelerine rağmen kullanımı tartışmalı olan misket bombalarına henüz cephede başvurmadıkları iddiasında da bulundu.

Öte yandan İnsan Hakları Gözlemevi, hem Ukrayna’nın hem de Rusya’nın bu silahları cephede kullandığını rapor etmişti. İlk atıldığında patlamayan parçaları kara mayını işlevi görerek yıllarca tehlikeli olmayı sürdürebilen misket bombaları insan hakları örgütlerince eleştiriliyor.

BIDEN ‘ZOR KARAR’ DEMİŞTİ

ABD ve Rusya dışında birçok ülke bu silahların kullanımını yasaklamış durumda. ABD Başkanı Joe Biden, tepki çeken Ukrayna’ya misket bombası gönderme adımı için “çok zor bir karardı” demiş, ancak Ukrayna’nın buna ihtiyacı olduğunu vurgulamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!