Mısır'ın Diana yenge gururu

Güncelleme Tarihi:

Mısırın Diana yenge gururu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 1997 00:00

Haberin Devamı

Prenses Diana ile Mısırlı işadamı Dodi el-Fayed'in öpüşürken çekilen fotoğrafları Mısır'da ‘milli sevinç' yarattı. Konu gazetelerin manşetinde. Mısırlı erkeklerin gururu okşandı. Hem çapkınlıkları tescil oldu, hem de eski sömürgecileri İngiltere Kraliyet ailesinden rövanşı almış oldular.

İtalyan paparazzilerin Prenses Diana ile Mısırlı işadamı Dodi el-Fayed'i öpüşürken görüntülemesi ve başta İngilizler olmak üzere dünya basının olaya geniş yer vermesi Mısırlıların milli gururunu okşadı. Mısır basını ‘Aşk olimpiyatlarında altın madalya kazandık' başlıklarıyla çıktı. Diana-Fayed aşkı, özellikle Mısırlı erkeklerin birinci gündem maddesi.

Londra'nın ünlü Harrod's mağazasını satın alan Muhammed el-Fayeh ve çapkın oğlu Dodi ülkeleri Mısır'da tanınmıyordu bile. Taa paparazziyi milyarder eden öpüşme fotoğrafları basında yer alana kadar. Milyarder Playboy'un ‘performansı' bir anda Dodi el-Fayed adını Mısır'ın milli kahramanları arasına soktu. Şimdi bu aşk, 7'den 70'e tüm Mısırlıların dilinde. Mısırlı erkekler güçlerini ve çapkınlıklarını yedi düvele duyuran Dodi'yi göklere çıkarıyor.

Ayrıca, bu durum sadece Mısırlı erkeklerin değil, sinsi sinsi bütün Mısır halkının da içine su serpti : yıllarca İngiltere İmparatorluğu tarafından sömürülen Mısır böylece İngiliz Kraliyet ailesinden, ‘gelinini kaparak' müthiş bir ‘tarihi rövanş' almış oluyor.

EL AHRAR BİLE

El Akbar gazetesi dünkü sayısında Mısırlı milyonerin ülkesi adına bir zafer kazandığını belirtti. Gazetenin bir çok köşe yazarı da ülke sorunlarını geri plana itti ve Diana-Fayed aşkını yorumladı.

Ülkenin önde diğer bir gazetesi El Wafd da sayfalarını Diana-Fayed aşkına ayıran gazeteler arasında. Gazetenin birinci sayfasındaki karikatürde, Diana ile Fayed bir kumsalda yanyana oturuyor. Çifte bakan bir Mısırlı Arap'ın elinde ise ‘İşte Mısır erkeği. Hayat dolu, kararlı ve ateşli' yazan bir pankart var.

Muhafazakar çizgiden ödün vermeyen muhalefet gazetesi El Ahrar ise, bu geleneğini Diana için bozdu. Ahrar, İngiliz gazetelerinden alınan Diana ile El Fayed'in ateşli öpüşme fotoğrafını birinci sayfasından yayınladı. Gazete haberinde ise, ‘Dodi Diana'yı kalbinin ateşiyle kucakladı. Bu sıcaklığı Prens Charles hiçbir zaman veremedi' ifadesini kullandı. El Ahrar ayrıca, çifte Mısır geleneklerine uygun olarak bir düğün yapmaları çağrısında bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!