Mısır'da hükümet istifa etti

Güncelleme Tarihi:

Mısırda hükümet istifa etti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2014 12:26

Mısır'da ordu destekli hükümetin istifa ettiği açıklandı.

Haberin Devamı

Devlete bağlı El Ahram gazetesinin internet sitesinde yayımlanan habere göre, istifa kararı 15 dakikalık kabine toplantısının ardından alındı. Başbakan Hazım Biblavi, hükümetin istifasını geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur'a sunduğunu söyledi.

İstifa eden hükümette, aynı zamanda genelkurmay başkanı olan Abdulfettah el Sisi de savunma bakanlığı görevini yürütüyordu.

Reuters'a konuşan Mısırlı bir yetkili, "Bu, Sisi'nin cumhurbaşkanlığına adaylığını açıklaması için atılması gereken bir adımdı" dedi.

“YİNE DE SÜRPRİZ”
Anadolu Ajansı’nın haberine göre, Biblavi hükümetinin istifası, siyasi çevrelerce zamanlama açısından sürpriz olarak karşılandı.

İstifanın duyurulmasının ardından çeşitli basın kuruluşlarına açıklamalarda bulunan ülkedeki bazı siyasiler, Biblavi hükümetinin "performansının iyi olmadığı" konusunda ortak düşüncede olmalarına rağmen istifanın zamanlama olarak sürpriz olduğunu dile getiriyor.

Haberin Devamı

Demokrat Mısır Partisi yöneticilerinden İhab Harrat, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, "hükümetin kabinede değişiklik yapmasını bekliyorduk ancak istifa bizim için sürpriz oldu" dedi. Harrat, böyle bir dönemde Başbakanlık koltuğunun "yük" olduğunu da ifade etti.

Temerrud Hareketi'nin kuruluşu ve yönlendirilmesindeki etkin isimlerden George İshak da istifanın sürpriz olduğunu, bunun nedenlerinin açıklanması gerektiğini söyledi.

"Nelerin çalışmalarına engel olduğunu bilmemiz gerekir" diyen İshak, birkaç hafta içinde ülkenin yeni bir döneme girme sürecinde olduğuna değinerek, Biblavi'nin bu süreçte "istifanın altındaki gerçekleri" açıklamasını istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!