Minare karşıtlarının oyu yükseldi

Güncelleme Tarihi:

Minare karşıtlarının oyu yükseldi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2009 00:00

İsviçre, yeni minarelerin yapımının yasaklanmasıyla ilgili referanduma gidiyor.

Haberin Devamı

İsviçreli dev şirketler, yasak kararının çıkması halinde İslam aleminde kararın ters tepmesinden korkuyor. Cumhurbaşkanı, hükümet ve bakanların uyarısına rağmen son günlerde minare karşıtlarının oyları yükselişe geçti.
Alp Dağları, çikolataları ve özgürlükleriyle meşhur İsviçre’de bu kez halka ‘minareler yasaklansın mı’ diye sorulacak. İsviçre Halk Partisi’nin imza kampanyasıyla gündeme alınan referandumdan minare karşıtlarının güçlü çıkması İsviçreli işadamlarını ve turizmcileri endişelendiriyor. İsviçre Otelciler Birliği’nin Sözcüsü Thomas Allemann, “İsviçre açık, hoşgörülü ve güvenli bir ülke imajına sahipti, minare yasağı turizme darbe vurur” diyor.
Devlet yöneticileri ve işadamlarının uyarısına rağmen anketlerde minare karşıtlarının oylarının yükselişi sürüyor. Araştırma enstitüsü gfs.bern tarafından yapılan anketlere göre İsviçrelilerin yüzde 53’ü minare yasağına karşı. Ancak bir ayda yasağı destekleyenlerin oranı 3 puan artarak 37 puana çıktı. Aranın giderek kapanması bekleniyor.

Haberin Devamı

Cenevre camisine pembe boyalı saldırı

Minare tartışmaları olanca hızıyla devam ederken Cenevre camisi, sonuncusu önceki gün olmak üzere bir ayda üç saldırıya uğradı. Önce cami önünden geçen bir araçtan hoparlörle ezan dinlettirildi. İkinci saldırıda cami avlusuna tuğla atıldı. Üçüncü saldırıda ise cami girişine pembe boya atıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!