Milyarderlerin felaket sığınağı

Güncelleme Tarihi:

Milyarderlerin felaket sığınağı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2022 07:00

Yakında piyasaya çıkacak olan ‘En Zenginlerin Hayatta Kalması’ (Survival of the Richest) isimli kitabın yazarı olan Douglas Rushkoff, zenginlerin felaketlerden saklanmak için lüks ‘kıyamet sığınakları’ inşa ettiğini öne sürdü. Ultra lüks sığınaklarda havuz, sinema ve şarap mahzeni gibi milyarderleri kendi evlerinde hissettirecek olanaklar bulunuyor.

Haberin Devamı

İngiliz The Guardian gazetesine konuşan Douglas Rushkoff, dünyanın zengin seçkinleri tarafından inşa edilen “hayatta kalma sığınakları”ndan bazılarını anlattı. Lüks bir sığınak şirketi olan Rising S. Company müşterilerine, kapalı yüzme havuzları ve bowling salonları ile birlikte gelen 8.3 milyon dolar (151 milyon TL) değerinde lüks ‘aristokrat’ sığınakları sunuyor. Bir diğer şirket Vivos ise, eski Soğuk Savaş dönemi tesislerinde lüks yeraltı daireleri satıyor ve bu dairelere havuz, sinema, yemek alanları ve daha pek çok şey sığdırıyor. Rushkoff bu lüks sığınakların, güneşli bahçe alanları simüle edilmiş bir havuz, şarap mahzeni ve zenginleri evlerinde hissettirecek diğer olanakları sağladığını söyledi.

Milyarderlerin felaket sığınağı

Haberin Devamı

KIYAMET GÜNÜ’NDEN KAÇAMAZLAR

Bununla birlikte Rushkoff, sığınakların milyarderleri yarattıkları felaketlerden koruyamayacağını çünkü nihayetinde toplumun geri kalanının işleyişine bağlı olacaklarını savunuyor. Bundan dolayı Rushkoff, milyarderler gerçekten ‘Kıyamet Günü’nden kaçınmak istiyorlarsa geride kalan insanları kaderlerine terk etmek yerine, hep birlikte o günün engellenmesine yardım etmeye başlamaları gerektiğini ifade ediyor.

Milyarderlerin felaket sığınağı

Sığınaklarda milyarderler için her türlü konfor düşünülmüş.

MUSK MARS’A BEZOS AY’A KOLONİ KURACAK

Dünyanın en zenginleri listesinin ilk iki basamağında yer alan Elon Musk ve Jeff Bezos’un sığınak inşa ettirdiklerine dair bir açıklama yok. Ancak dünyadaki kaynakların sürdürülebilir olmadığını vurgulayan Musk ve Bezos, uzayda koloni kurmayı hedefliyor.

Milyarderlerin felaket sığınağı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!