Milyarder maceracıdan bir haftadır haber yok

Güncelleme Tarihi:

Milyarder maceracıdan bir haftadır haber yok
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2007 00:00

Uçağıyla Nevada’da kayıplara karışan milyarder maceracı Steve Fossett’ten hálá haber alınamadı. Aramalarda, daha önce düşen 6 uçak enkazı bulundu, ancak Fossett’in izine rastlanmadı.

Uçağın düştüğüne dair bir işaret de bulunamadı. Çünkü herhangi bir kaza anında çalışması gereken elektronik takip cihazından hiçbir sinyal gelmedi. Rekortmen milyarderin kayboluşuyla ilgili senaryolar arasında en akla yatkını, Fossett’in havadayken kalp krizi geçirmiş olabileceği. Herhangi bir kazadan sağ kurtulmuş olsa da yanında sadece bir şişe su bulunduğu için bugüne kadar hayatta kalmasının zor olacağı belirtiliyor.

Uçak ve balonla bugüne kadar birkaç rekor kırmış olan 63 yaşındaki Steve Fossett, 6 gündür 25 bin kilometrekarelik dağlık bir alanda aranıyor. Arama çalışmalarına toplam 45 uçak ve helikopter katılıyor. Bunlar arasında özel uçaklarıyla bir düzine gönüllü pilot da var. Fossett, hiçbir uçuş rotası bırakmadığı için uçağın bu bölgenin neresinde olabileceğine dair hiç kimsenin en ufak bir fikri yok. Bu yüzden Fossett’i arama çalışmaları iğneyle kuyu kazmaya benzetiliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!