Midilli lezbiyenlere savaş açtı

Güncelleme Tarihi:

Midilli lezbiyenlere savaş açtı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2008 00:00

Ege’de, Ayvalık’ın karşısında bulunan Midilli adasında lezbiyenlere karşı savaş açıldı. Ada sakinleri, Midilli’nin lezbiyenlikle bağdaştırılmasına isyan ettiler.

Üç ada sakini, ilk aşamada eşcinsel kadın derneklerinin adlarındaki "lezbiyen" kelimesini değiştirmeleri talebi ile mahkemeye başvurdu. Midilli aslında Lesbos adasının merkezi ve limanı. Ancak, ada sakinleri ve özelikle kadınlar, "lesbosluyum" demelerinin "lezbiyenim" anlamı da taşıdığından adanın merkezi olan "Midilliliyim" demeyi tercih ediyorlar.

"Lesbosluyum" kelimesinin adanın tarihi ve coğrafi kimliğine saygısızlık olduğunu söyleyen üç Midilli sakini, "Biz Lesboslular, bu duruma son vermek istiyoruz. Memleketimizin neresi olduğunu söyleyemiyoruz, yoksa alay konusu oluyoruz" dediler. Davacılar ilk aşamada Yunanistan Eşcinsel Lezbiyen Toplumu’nun (OLKE) adını değiştirmesini istiyor. 10 Haziran’da görüşülecek davayı kazanmaları halinde, dünyadaki tüm derneklerin isimlerinden "lezbiyen" kelimesini çıkarmaları için Avrupa mahkemesine bile gidecekler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!