Microsoft çalışanlarından ABD'deki göçmen karşıtı girişimlere eleştiri

Güncelleme Tarihi:

Microsoft çalışanlarından ABDdeki göçmen karşıtı girişimlere eleştiri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2018 16:51

ABD teknoloji şirketi Microsoft'un çalışanları, ülke yönetiminin yasa dışı göçmenlere karşı "sıfır tolerans" politikasına destek verdiği gerekçesiyle şirket idaresini eleştiren bir mektup yazdı.

Haberin Devamı

ABD'de 100'den fazla Microsoft çalışanı, yönetime açık mektup yayımlayarak Başkan Donald Trump'ın kaçak göçmenlere 'sıfır hoşgörü' politikası nedeniyle Amerikan Göçmen ve Gümrük Muhafaza Dairesi (ICE) ile işbirliğine son verilmesini istedi.

Bu çalışanlar, ülkeye kaçak olarak giren göçmenlerin çocuklarının ailelerinden alınarak başka yerlerde tutulması uygulamasını eleştirerek "Suç ortağı olmak istemiyoruz" dediler.

Microsoft'un şirket içi iletişim sistemindeki mesaj panosunda yer alan mektup New York Times'ta yayımlandı.

Şirket, daha önce, Microsoft programlarının çocukların ailelerinden ayrıldığı uygulamayla ilgili projelerde kullanılmadığını duyurmuştu.

Şirket Ocak'ta bulut platformu Azure'un güvenlik ve mevzuat uyum uygulamalarında verilere ulaşılmasını kolaylaştırdığını açıklamıştı.

Haberin Devamı

Microsoft çalışanları şirketin CEO'su Satya Nadella'ya "ICE ve ICE'ye hizmet sağlayan diğer müşterilerimizle işbirliğine son verin" çağrısını yaptı.

 

SİLİKON VADİSİ PATRONLARINDAN HÜKÜMETE ÇAĞRI

Göçmen çocuklarının gözetim merkezlerinde hapishane hücresi benzeri metal kafeslerde tutulduğunu gösteren fotoğrafların yayımlanmasından sonra Silikon Vadisi'nde birçok yönetici bu uyguamayı eleştirdi.

Google CEO'su Sundar Pichai Twitter mesajında ailelerinden ayrılan çocuklarla ilgili haber ve fotoğrafların 'yürek parçalayıcı' olduğunu yazarken, Apple'ın CEO'su Tim Cook, "Hükümetimizi ülkemizin değerlerini yansıtan daha iyi, daha insanî yöntemler bulma konusunda birlikte çalışmaya davet ediyorum" dedi.

Facebook'un sahibi Mark Zuckerberg de "Çocukların seslerini duymak ve fotoğraflarını görmek içimizi burkuyor. Her toplumda çocuklar en korumasız insanlardır" diyerek hükümete derhal bu uygulama son vermesi çağrısında bulundu.

AirBnB, Twilio ve Box'un yöneticileri de uygulamayı kınayan açıklamalar yaptı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!