Michelle Obama bile kurtaramaz

Güncelleme Tarihi:

Michelle Obama bile kurtaramaz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2010 00:00

ABD’de 2 Kasım’da yapılacak seçimler öncesi, Demokratların Cumhuriyetçiler karşısında ağır bir yenilgi yaşayacağı beklentisi yaygınlık kazandı. ABD Başkanı Barack Obama, 2008 ruhunu canlandırmak için mitingler düzenliyor. Önceki gün ilk kez Michelle Obama da sahaya indi. Ancak siyasi yorumcular, “Michelle bile yardım edemez” yorumunda bulunuyor.

ABD’de 435 üyeli Temsilciler Meclisi’nin tamamı, 100 üyeli senatonun 37 koltuğu ve 50 valiliğin 37’si için yapılacak ara seçimlerde Demokratlar çok zor bir kampanya dönemi geçiriyor. Yapılan anketlere göre halen 253 üyeyle çoğunluğu elinde bulunduran Demokratların Temsilciler Meclisi’nde Cumhuriyetçiler karşısında azınlığa düşeceği neredeyse kesin. Komitelerdeki çoğunluk ofisleri şimdiden kolilerini hazırlamaya başladı. Hatta düşük bir ihtimal olsa da Cumhuriyetçilerin Senato’da bile çoğunluk olabileceği düşünülüyor.

AP anketine göre 2008 seçimlerinde Obama’ya oy verenlerin dörtte biri rakibe oy vereceğini söylüyor. Obama, önecki gün Ohio Üniversitesi’nde 35 bin kişiye konuştu ve şöyle dedi: “2008’de herkes ‘Hayır yapamazsınız’ dedi. Siz de ‘Evet yapabiliriz’i gösterdiniz. İki hafta sonra tekrar aynısını söyleme fırsatınız olacak: Evet yapabiliriz.”

Barack hayatımın aşkı

Pazar günü Ohio’da yapılan mitingde de Michelle Obama 2008’den beri ilk defa Barack Obama ile bir seçim mitinginde bir araya geldi. Ve Demokratlara destek istediği konuşmasından sonra Barack Obama’yı şöyle anons etti: “O her zaman düşünmüyor olsa da, hayatımın aşkı!.. Daha önemlisi ABD Başkanı!..”

Bu sözler üzerine sahneye Barack Obama geldi. Ve First Leydi’ye cevap verdi: “Benim ABD Başkanı olmamın daha önemli olduğu doğru değil. Daha önemlisi, ben Michelle Obama’nın kocası, Malia ve Sasha’nın babalarıyım.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!