Mezarını da bombaladılar

Güncelleme Tarihi:

Mezarını da bombaladılar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2006 00:00

Bosna’nın ilk Cumhurbaşkanı ve Bosnalı Müslümanların eski lideri olan Aliya İzzetbegoviç’in mezarına bombalı saldırı düzenlendi. Saraybosna’nın tarihi merkezinde bulunan ve 1992-95 yılları arasında kuşatma altındaki kentte şehit olan Bosnalı askerlerin yattığı Kovacı mezarlığında sabah saat 3.00 sıralarında meydana gelen patlamada İzzetbegoviç’in anıt-mezarı tahrip oldu ve çevredeki binalarda hafif hasar meydana geldi.

Şehrin polis teşkilatı sözcüsü Dragan Furtula, yetkililerin henüz olayın faillerini belirleyemediğini, soruşturmanın devam ettiğini söyledi. 19 Ekim 2003’te 78 yaşındayken vefat eden Aliya İzzetbegoviç’i son yolculuğuna yaklaşık 200 bin kişi uğurlamıştı.

TÜRKİYE KINADI Dışişleri Bakanlığı, İzetbegoviç’in anıt mezarına yapılan bombalı saldırıyı esefle kınadı. Açıklamada saldırganların yakalanıp adalet önüne çıkarılacağına inanıldığı belirtildi.

Bosna kahramanı

Bosnalı Müslümanlarca, ülkesini bağımsızlığa kavuşturduğu için bir kahraman olarak görülen Aliya İzzetbegoviç, öldüğünde Kovacı mezarlığındaki Bosnalı askerlerin yanına gömülmeyi vasiyet etmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!