Melilla’da ölen göçmen sayısı 23’e yükseldi

Güncelleme Tarihi:

Melilla’da ölen göçmen sayısı 23’e yükseldi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2022 07:00

İspanya’nın Afrika kıtasındaki toprağı Melilla sınırında yaşanan mülteci ölümlerinin ardından soruşturma çağrısı yapıldı.

Haberin Devamı

Geçen cuma, çoğu Sahra altı Afrika ülkelerinden gelen 2 binden fazla sığınmacı Melilla’ya geçmek için sınıra yüklenmiş, 500 kişilik bir grup demir tel örgüyü kestikten sonra kontrol bölgesine girmeyi başarmıştı. Afrika toprağındaki iki Avrupa Birliği sınırından biri olan bölgeye toplu giriş denemesi sırasında yaşanan ‘izdihamda’ Fas yetkililerine göre 23, insan hakları örgütlerine göre ise 27 kişi öldü.

SANCHEZ ‘SALDIRI’ DEDİ

Gruptakilerin bazılarının çitler üzerinden düşerek öldüğü belirtilirken, güvenlik güçlerinin ateş açtığı da iddia edildi. İspanya hükümeti, 133 kişinin sınırı geçmeyi başardığını belirtirken, Fas İçişleri Bakanlığı da çıkan olaylarda 76 sivil ve 140 güvenlik görevlisinin yaralandığını açıkladı. İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, göçmen akınını “insan ticareti yapan mafyanın organize ettiği şiddetli bir saldırı” olarak niteledi. Sanchez, mülteci akını için “İspanya’nın toprak bütünlüğüne” yönelik bir saldırı ifadesini de kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!