Medyada en büyük evlilik

Güncelleme Tarihi:

Medyada en büyük evlilik
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 1999 00:00

Haberin Devamı

Amerikan medyasının devlerinden Viacom ile CBS birleşme kararı aldı. Yeni evlilik, ABD'nin en büyük medya devini ortaya çıkaracak.

Televizyon kanalı MTV ve sinema dünyasının ünlü şirketi Paramount Pictures'ın sahibi olan Viacom'dan dün yapılan açıklamaya göre, şirket ABD'nin 4 büyük kanalından biri olan CBS'in hisselerini 34.5 milyar dolara (15.53 katrilyon lira) satın alacak.

Birleşmeyle doğacak yeni şirket Viacom adıyla devam edecek. Başkanlığını Viacom Başkanı Sumner Redstone, genel müdürlüğünü ise CBS Genel Müdürü Mel Karamzin üstlenecek. Viacom'un mal varlığı arasında Nickelodeon ve VH1 kablolu TV kanaları da bulunuyor.

Viacom ile CBS birleşmesini ABD medyasında yeni şirket evliliklerinin izleyebileceği bildiriliyor. ABD'de medyayı düzenleyen Federal İletişim Komisyonu geçen ay televizyon sahipliğine getirilen sınırlamaları büyük ölçüde yumuşatmıştı.

CBS'in piyasa değeri 37 milyar, Viacom'un ise 31 milyar dolar. Elinde CBS hissesi bulunanlar ise, hisselerini yeni şirketinkilerle değiştirecek.

Evlilik Viacom'un 76 yaşındaki Başkanı Sumner Redstone’u yeniden gündeme getirdi. 1987 yılında borç batağındaki Viacom'u satın alan Redstone, 7 yıl içinde şirketi ayağa kaldırdı ve 1994 yılında da Paramount Pictures'ı satın aldı. ABD'de bir süredir özellikle medya alanında büyük evlilikler gerçekleşiyor. 1996 yılında Wart Disney şirketi, Capital Cities/ABC yayın grubu ile 19 milyar dolarlık bir evlilik gerçekleştirmişti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!