Medcezir faciası

Güncelleme Tarihi:

Medcezir faciası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2002 02:04

İngiltere'nin Cumbria sahilinde balık avlamaya çıkan baba-oğul, suların aniden yükselmesi üzerine azgın denizde kayboldu.

Facia, önceki gün, Cumbria Bölgesi'nin gelgitleri ve ani basan sisiyle meşhur Morecambe Koyu'nda yaşandı. 51 yaşındaki Stewart Rushton ve 9 yaşındaki oğlu balık avlamaya gittiler. Ayaklarında balıkçı çizmesi ve üzerlerinde soğuğa dayanıklı termal giysiler olan baba-oğul balık tutmak için suların içine girdiler.

Sular yükseldi, sis bastı

Ancak birden sular yükselmeye başladı. Görüş mesafesi sis yüzünden 25 metreye kadar indi. Yönünü şaşıran Stewart Rushton, suların sığ olduğu bir kum tümseğinde beklemeye karar verdi. Oğlunu omzuna aldı, eşini cep telefonundan arayarak yardım istedi. Hava kuvvetlerinden bir helikopter, iki sahil güvenlik muhafızı, dağcılar, ikiliyi bulmak için seferber oldu.

Cep telefonuyla yönlendirdi

Stewart Rushton, cep telefonuyla kurtarma ekiplerine yön vermeye çalıştı. Sahil Koruma ekipleri, baba oğulun sesini duyuyor, ancak onları göremiyordu. Stewart Rushton, ‘‘Sular boğazıma kadar yükseldi, çok üşüyorum’’ dedi. Ve kum Rushton'ın ayaklarının altından kaydı, baba-oğul sulara gömüldü. Bir süre sonra ise ikisinin cesedi bulundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!