Maymuna hamile Condi karikatürü

Güncelleme Tarihi:

Maymuna hamile Condi karikatürü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2006 00:00

Lübnan’dan dünyaya yansıyan dehşet verici görüntülerle birlikte, Ortadoğu’da gerilim her anlamda tırmanıyor. Filistin’de yayınlanan bir gazete, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’ı "bir maymuna hamile" olarak karikatürize etti.

"El Kuds" gazetesi, karnında maymun taşıyan Rice için, "Rice yeni bir Ortadoğu’nun doğacağından söz ediyor" ifadesini kullandı. Aynı gazete, Filistin Yönetimi tarafından yayınlanıyor.

Filistin’de yayınlanan gazetelerin, Condoleezza Rice için, "evde kalmış kara kız", "Papaz’ın kara kızı", "kuzgun", "kara derili siyah bayan" gibi tanımlamalara yer verdikleri ABD basınına yansıdı. Verilen haberlere göre, Filistin medyasındaki "Rice karşıtı" hava sokaklara ve gösterilere kadar uzanıyor. Çocuklar için düzenlenen çeşitli etkinliklerde bile, Condoleezza Rice’a yönelik kişisel hakaret ve saldırılar gözlendiğine işaret ediliyor.

Rice’ın geçen çarşamba günü Ramallah’ta Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile yaptığı görüşme sırasında, dışarıda yapılan bir gösteride ise "katil Rice cehemneme git" sloganı atılmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!