Mavi Marmara gemisi Türkiye doÄŸru yola çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

Mavi Marmara gemisi Türkiye doğru yola çıkıyor
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 04, 2010 15:41

İsrail'in 31 Mayıs'ta Gazze yardım filosuna düzenlediği operasyon sonrasında el konulan 3 Türk gemisinin yarın Türkiye’ye doğru yola çıkması bekleniyor.

Haberin Devamı

Solar Gemi Kurtarma ÅŸirketi koordinatörlüğünde gönderilen 3 römorkörün,Âgemileri çekmek üzere yarın Ä°srail limanlarında olması öngörülüyor.

Hayfa'da bekleyen Mavi Marmara gemisi "Ocean Ergün", Defne-Y gemisiÂ"DoÄŸan 20", AÅŸdod limanında bekleyen Gazze gemisi de "Söndüren 7" römorkörü tarafından çekilerek Türkiye'ye götürülecek.

 

Gemileri çekme iÅŸini yapacak Solar Gemi Kurtarma Hizmetleri A.Åž Genel Müdürü Murat Bayhan, römorkörlerin yarın Ä°srail limanlarında olacaklarını ve herhangi bir engel çıkmaması halinde akÅŸam üzeri Hayfa ve AÅŸdod'dan ayrılacaklarını söyledi. Bayhan'ın verdiÄŸi bilgiye göre,Âgemiler Ä°skenderun limanına götürülecekler.

Haberin Devamı

 

Bayhan, römorkörlerin limanlara varışını takiben liman içine alınacaklarını ve çekecekleri gemilere yanaÅŸacaklarını belirtti. Buna göre,Ârömorkör personeli, çeki donanımlarını gemilere aktarıp baÄŸlayacak ve son kontrollerin yapılmasından sonra liman yetkililerinin vereceÄŸi iznin ardından,Âaynı gün içinde Hayfa ve AÅŸdod'u terk edecekler.

 

Bayhan'ın verdiÄŸi bilgiye göre, çeki operasyonunun hava koÅŸullarına baÄŸlı olarak yaklaşık iki gün sürmesi bekleniyor. Her ÅŸeyin normal gitmesi halinde,Ârömorkörler gemilerle birlikte 8 AÄŸustos günü Ä°skenderun limanına varacak.

 

İsrail, 31 Mayısta alıkoyduğu gemileri geçen 23 Temmuzda salıvermeyi kararlaştırmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!