Mavi Marmara davasında flaş gelişme

Güncelleme Tarihi:

Mavi Marmara davasında flaş gelişme
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2015 22:13

Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin (ICC) Ön İnceleme Dairesi, ICC Savcılığı’nın Mavi Marmara olayı hakkındaki kararda materyal hata yaptığı gerekçesiyle kararın gözden geçirilmesini istedi.

Haberin Devamı

Yeni duruşma talebi ise reddedildi. İşleyiş gereği, ICC savcısı en kısa zamanda değerlendirmesini gözden geçirmek ve mahkemeyi bilgilendirmek zorunda.

NETANYAHU: KARAR SİYASİ VE GÜLÜNÇ

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, UCM kararını eleştirdi.

Netanyahu, yaptığı yazılı açıklamada, UCM'nin kararının "siyasi ve gülünç" olduğunu belirterek, "İsrail askerleri, BM Genel Sekreteri'nin atadığı ve uluslararası gözlemcilerle yargıçlardan oluşan bir komisyonun aldığı deniz ablukası kararını delmeye yönelik bir saldırıyı durdurmak için uluslararası hukuka uygun olarak savunma pozisyonunda hareket etmiştir" ifadesini kullandı.

İsrail’in 31 Mayıs 2010’da Mavi Marmara saldırısı nedeniyle Komorlar Birliği adına ICC ’ye 2012’deki başvuru sonucunda savcılık Kasım 2014’te kararını açıklamıştı.

Haberin Devamı

Kararda İsrail’in bu saldırı esnasında savaş suçu işlediği ancak vahamet gerekçesiyle soruşturma başlatılamayacağı belirtilmiş, mağdurlar karara itiraz etmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!