Matruşka laneti

Güncelleme Tarihi:

Matruşka laneti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2007 00:00

Rusya’daki 2008 devlet başkanlığı seçimlerinde Putin’in yerini kimin alacağı gizini korurken en ciddi analistler bile doğaüstü tahminlere yöneliyor.

Kimilerine göre "Matruşka laneti" denen ve 1917’den beri sırasıyla "bir kel bir saçlı" liderin iktidara gelmesi geleneği sürecek. Yani Rusya’da kel Putin’in yerini mutlaka saçı gür bir lider alacak. Kehanetlerinin yüzde 80’i tutan ünlü Rus astrolog Globa "Ya Başbakan Zubkov ya da yardımcısı Medvedev başkan olacak" diyor. İki adayın da "saçlı" olması lanetin süreceğine işaret.

DÜNYA nefesini tutmuş Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yerini kimin alacağını beklerken, herkes Sovyetler Birliği’nin kurucusu Vladimir İlyiç Lenin’in başlattığı "Matruşka Laneti"nin süreceğine kesin gözle bakıyor. Kel Vladimir İlyiç Lenin’le başlayan bu süreçte Rus liderleri sırasıyla bir kel bir gür saçlı oluyor. Lenin - kel. Stalin - saçlı. Kruşçev - yine kel. Onları aynı şekilde Brejnev, Andropov, Çernenko, Gorbaçov, Yelstin takip ediyor. Şimdiki başkan Putin’in de başı hayli açık olduğuna göre şimdi sıra tarama özürlü olmayan bir liderde.

Rusya’nın en tanınmış astrologu ise cevabın gezegenlerde yattığını söylerken bu lanetin süreceğini de doğrulamış oluyor.

Kristal küre yerine Sony marka laptopuna bakarak çalışan astrolog Pavel Globa, gelecek yıl 2 Mart’ta düzenlenecek seçimlerde Putin’in yerini ya Başbakan Viktor Zubkov ya da birinci yardımcısı Dimitri Medvedev’in alacağı kehanetinde bulundu. Tabii burada ilginç olan her ikisinin de saç sorunu olmaması. Yani sözkonusu kehanetle Matruşka laneti uyuşuyor.

ANTİ-KARİZMA YILI

Ancak Globa’nın kehaneti Matruşka lanetine dayanmıyor. O, kehanetini şöyle açıklıyor: 2008, Çin takvimine göre fare yılı. Yani tarihsel olarak karizmatik olmayan kişilerin şanslı olduğu bir dönem. Medvedev’in de Zubkov’un da sıkıcı kişilikler olduğunu belirten Globa bu yüzden onları şanslı görüyor. Rus astrolog, "Hiçbir çarpıcı yanları yok. Kimse onların aslında ne dediğini bilmiyor. Onlarsa birşey yaptıklarını zannediyorlar. İşte fareler böyledir" diyor.

Üçüncü kez başkan seçilme imkanı bulunmayan Putin’in yerine kimi geçirmeyi planladığı halen meçhul. Birçok politika analisti eski KGB casusunun kendisine en yakın müttefikini Kremlin’e oturtacağını düşünüyor. Bu tarife uyan Medvedev ve Zubkov’un ise gizli adaylar listesinin en tepesinde olduğuna inanılıyor.

Fakat ilginçtir ciddi siyaset yorumcularının çoğu, marifeti çoğu zaman yarım düzine kadın yardımcısını hipnotize etmekten ibaret olan Globa’nın sözlerine inandıklarını söylemekten çekinmiyor. Globa, kehanetlerinde yüzde 85’lik bir tutturma oranı olduğunu iddia ediyor. Bunların arasında "Sovyetler’in yıkılacağı, Çernobil’de nükleer felaket olacağı ve 11 Eylül saldırıları" gibi ünlü kehanetler olduğunu söylüyor.

Globa’ya göre, doğum tarihlerini dünyevi ve göksel verilerle zodyak dairesine kesişen çizgilerle harmanlayan özel bilgisayar programı Kremlin bilmecesinde hiçbir şüpheye yer bırakmıyor. "Ya Zubkov ya da Medvedev lider olacak" diyen Globa "Kazanan, aslında yönetimde eskisinden de büyük bir rol üstlenecek olan başkanımız Putin’in kuklası olmaktan öte gitmeyecek" görüşünü savunuyor.

1917’den beri Kremlin liderleri

 1917-1924Vladimir Lenin

 1924-1953Josef Stalin

 1953-1964Nikita Kruşçev

 1964-1982Leonid Brejnev

 1982-1984Yuri Andropov

 1984-1985Konstantin Chernenko

 1985-1991Mihail Gorbaçov

 1991-2000Boris Yeltsin

 2000-Vladimir Putin
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!